Lótusz

Lótusz

A szamurájok ősi titka - így leszel fittebb, erősebb és egészségesebb

2015. augusztus 12. - Lótusz_blogger

Egy ismerősöm 45 éves és még egyetlen ősz hajszála sincsen. Fitt és egészséges. Múltkor megkérdeztem, mi a titka? Azt mondta, hogy minden reggel hideg vízzel zuhanyzik. (Ezt a módszert már az ősi szamurájok is használták, a rituáléjuk neve misogi.) Én is utánajártam, hogy mi is a reggeli, hidegvizes zuhanyozás előnye. 4 fő előnyt találtam, melyet most megosztok veled is!

 

A zuhanyozás valóban hideg vízzel történik,  az "igazi" zuhanyozás utolsó néhány percében történik. Tehát a rutintusolás után kell beiktatni ezt a néhány percet, melytől szárnyra kapsz!

Mit tapasztalsz, ha elkezded a módszert használni?

1. Javul a vérkeringés

A meleg vízzel való zuhanyzás a bőrt pezsdíti fel, de a hideg víz a vérkeringést indítja be. A hideg és meleg zuhanyzás váltásával a vérkeringés beindul, a véráramlás beindul.

Miért hasznos, ha a vérkeringés beindul? Elkerülhetjük a magas vérnyomást, az érelmeszesedést, javítja a teljesítményt, fittebbnek érezzük magunkat.

2. Szebb bőr

A meleg víz kitágítja a pórusokat, kitisztítja a bőrt, a hideg víz ezzel ellentétben összehúzza a pórusokat és lezárja azokat. Ezáltal a pórusokba kevesebb szennyeződés és zsír kerül be, nem tömődnek el a szennyeződésektől. Így például megúszhatjuk a pattanásokat. A hideg víz hatására a vérerek összehúzódnak, a bőr szebbé, üdébbé válik, a (szem alatti) duzzanatok eltűnnek. Egészségessé, ragyogóvá  válik a bőrünk.

3. Egészségesebb haj

Ahogyan a bőrünknél, a hajszálaink pórusait is összehúzza a hideg víz. Ettől a haj erősebb, egészségesebb, ragyogóbb és fényesebb lesz. (Tudtad, hogy a hajszárítón azért van a hideg levegő gomb, mert hideg levegő hatására szebbé, ragyogóbbá válik a hajad?) A hideg víz a hajhullást is megállíthatja.

4. Mentális előnyök

A hideg vizes zuhany rengeteg mentális előnyt is nyújt. Már az ősi szamurájok is használták ezt a módszert, azaz a misogi-t. Az ősi szamuráj harcosok minden reggel egy vödör hideg folyóvizet öntöttek a fejükre. Ezt a shinto rituálét nevezik misoginak = spirituális tisztítás. Úgy vélik, hogy ez a rituálé megtisztítja a lelket és a szellemet. Ha ezzel indítunk minden napot, akkor az valóban egy új kaland lesz. Ha épp a motivációd elhagyna, akkor ezzel újra életre keltheted. Felemel, beindít, motivál, erőt ad!

Ha először durvának tűnik, akkor fokozatosan próbáld meg bevezetni a napi rituáléid közé. Csak előnyöd származhat belőle. Ha a szamurájoknak jó volt, akkor neked is használ! :)

Még több a szamurájokról ITT.

Lótusz

ineedmotivaton.com

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr7416332284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása