Lótusz

Lótusz

Bükkszentkereszt gyógyító ereje

2015. augusztus 14. - Lótusz_blogger

Nemrégiben írtam egy cikket a Föld csakrapontjairól. A cikkben megemlítem azokat a helyeket, melyek valami miatt kiemelt energiaközpontok a Földön.

 

Bükkszentkereszten nincsen csakrapont, mégis rendkívüli gyógyító hatással bír. A hely egyik erőssége a növényvilága. Sokféle gyógyító, segítő fa található itt. A fák ölelése "ingyen van", csak az időt kell rászánnod. Lelki-szellemi feltöltődést nyújtanak.

Bükkfa

Az egyik, ami pozitív hatással lehet ránk, az itt található erdők, fák, ereje. Rengeteg itt a bükkfa. A A bükkfa még a törzsétől 10-15 métere is "sugároz". Életenergiával, életkedvvel tölt fel. A búskomorság természetes ellenszere, a rossz gondolataink elűzője. Élénkít, frissít, jókedvre derít. Vérkeringésünkre is pozitív hatással van, akinek ilyen jellegű problémája van, jót tesz, ha sűrűn tartózkodik bükkerdőben, bükkfa közelében. Már heti egyszer tíz perc csodákra képes. Falevelei a fejfájást csillapítják.

Tölgyfa

A tölgyfa javítja a vérkeringést és nagyobb teljesítményre ösztönzi a nyirokrendszert. Hamarabb és nagyobb mértékben tisztul a szervezet, a káros anyagok lebontása felgyorsul. Egyes, faterápiával foglalkozó kutatók és amatőrök arra jutottak, hogy a tölgy még a jellem pozitív tulajdonságait is erősíti, bár erre nincs tudományos mérési bizonyíték.

Fenyő

A fenyőt ugyan elég nehéz átölelni, de nem lehetetlen. Különösen akkor, ha legalább harminc éves, magas, amelynek alul már nincsenek ágai (ügyelj a törzsből kifolyó gyantára!) A fenyő a felső légutakat tisztítja, segít a reumatikus elváltozások gyógyításában, illetve idegnyugtató hatású.

Kőrisfa

A kőris magjából készült tea segít máj- és léppanasz esetén. Bedörzsöléssel enyhíthetünk vele a reumán és az izomlázon.

Hársfa

A hársfa pótolja az elvesztett testi és lelki erőt. Érzelmi problémák megoldásában is segít, de lázcsillapító hatása is van.

Cseresznyefa

A szárított cseresznyeszárból készült tea az erős köhögés, a cseresznyelé pedig az alacsony vérnyomás ellenszere. Bükkszentkereszt másik turistacsalogató, ugyanakkor ezoterikus, gyógyító látványosságai a a gyógyító kövek.A fák gyógyító erejéről még ITT olvashatsz!

Boldogasszony köve

A Bükk különleges energiát sugárzó, a Boldogasszonyról elnevezett kövei miatt évente egyre többen fordulnak meg itt. Nemcsak a fák, de a kövek is gyógyít(h)a(t)nak. Az itt található kőzet egyedülálló Magyarországon, hasonlót csak a Balkánon találhatunk. Kis mennyiségben sokféle ásványt tartalmaznak.

A Boldogasszony köve a legenda szerint úgy keletkezett, hogy a hívek, akik a kácsi búcsúra igyekeztek, illetve onnan tartottak hazafelé, rendszerint ezen a kövön pihentek meg a 20 km-es út közben. Erre a kőre ülve meglepően gyorsan ki tudták pihenni magukat és feltöltődtek energiával. A kő pedig azért bír gyógyító erővel, mert állítólag Mária Jézus halála után bánatában világgá ment. Amikor ide ért, a kőre leült. A kő alatta megpuhult, és megőrizte a nyomását. Ezért tartják az itteniek, és egyre többen gyógyítónak a követ. Egyes ezoterikus szemlélet szerint a Bükkben egy mágikus, energia-háromszög található, melynek egyik csúcsa  a Boldogasszony kő.

Én még nagyon kis gyermekkoromban jártam arra, de nagyon elgondolkodtam, hogy akár ősszel is érdemes lenne ellátogatni erre a helyre. Ha velem tartanál, lájkolj és oszd meg a bejegyzést! :)
Lótusz (Facebook itt).

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr2316332288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása