Lótusz

Lótusz

Így valósíthatod meg álmaidat!

2015. augusztus 17. - Lótusz_blogger

"Ne álmodd az életet, hanem éld az álmod!"

Néhány évvel ezelőtt egy MLM-üzlettel foglalkoztam. A termékek fantasztikusak, a csapat pedig nagyon szuper volt. Aztán egy magánéleti dolog miatt megszakadt ez az "életmód", de nagyon sokat tanultam a csapattáraimtól, a Workshopokon, a motivációs könyvekből. Ezek az élmények elkísérnek az úton, mert az álmaink mindig velünk vannak. És akár egy párkapcsolatról, akár pénzről, munkáról, a megvalósításuk szinte azonos módon történik. Bármit is szeretnél, elérheted. De hogyan? Az alábbiakban néhány fontos lépést mutatok meg, amelyek segíthetnek, hogy megvalósítsd azt, ami a fejecskédben van!

 

1. "Bakancslista"

Tudom, ez elég elcsépelt dolog, de ez szinte a legfontosabb!

Mi is az, amit el szeretnél érni? Életed melyik részén szeretnél pozitív változást? Mit szeretnél konkrétan? Egy új kapcsolatot? Vagy a meglévő újabb szintre való emelését? Boldogabb életet? Jobb állást? Több barátot?

  • Készíts el a saját Bakancslistádat! Vagyis írj egy listát arról, hogy mit szeretnél elérni.
  • Rajzold le, gyűjts képeket az álmaid tárgyáról: pl. ha kinéztél magadnak egy gyönyörű sportkocsit, akkor ennek a képét rakd ki egy általad sokszor "nézett" helyen. Például legyen ez a számítógéped háttérképe. Vagy készíts a falra egy montázst, ahol a számodra kedves, elérendő céljaid képét helyezed el.

2. Hit

Ha már megvan, hogy mit szeretnél elérni, először is higgy benne! Hit nélkül is működik, de hittel mindig minden sokkal könnyebb. Ha te sem hiszel abban, hogy megérdemled, akkor mit gondoljon az univerzum? Valószínűleg azt, hogy neked ez nem is fontos...

3. Tett

Agatha Christie szerint: "Az előrejutás titka az elindulás." Indulj el!

Bár a gondolatainknak teremtő erejük van, és akár egyetlen mozdulat nélkül is elérhetünk bármit, azért ha elindulunk a célunk felé, akkor sokkal hamarabb "megkapjuk" Például, ha szeretnénk lefogyni, akkor sajnos kénytelenek vagyunk a bevitt kalóriát csökkenteni, illetve valamilyen mozgásformát beiktatni. Agykontrollal, meditációval  rásegíthetünk, de ez nem elég! Nekünk, magunknak is tennünk kell érte. Így, amikor eléred a célod, az álmod, egy jóleső érzést tapasztalsz: nemcsak az öledbe pottyant, hanem te érted el. Ez az életed későbbi álmaidhoz egy hatalmas löketet és hitet ad majd!

4. Komfortzóna elhagyása

Hogy azt az egy hiányzó lépést megtedd az álmodért, lehet, hogy ki kell lépned a komfortzónádból. Például már régóta szeretnél megismerkedni valakivel és valahogy sosem jön össze a találka... érzed, hogy elmentek egymás mellett... Akkor mi lenne, ha például útvonalat váltanál munkába menet? Lehet, hogy csak azért nem futottál még össze vele, mert más irányban mozogtok...

Ez a komfortzónából való kilépés nemcsak az ismerkedésre vonatkozik. Például kinézted álmaid autóját. De még jogsid sincs? Akkor miért "kapnád" meg? Hiszen nem is tudsz vezetni. Ezért el kell menned egy autóvezetői tanfolyamra. Különben hogyan tudnád használni a kocsit?

5. Félelem

Ne félj! A félelem eltaszít az álmaidtól. Ha félelemmel kívánsz valamit, az eszed, a lelked azt érzi, hogy ha megkapod, akkor félni fogsz, nem leszel boldog tőle. Önmagát nem akarja pusztítani a szervezet, ezért egyre távolabb és távolabb helyezi az álmod megvalósulását, míg el nem hagyod a félelmed!

6. Motiváció, attitűd

Bármilyen új dologba kezdesz, az elején mindig lelkes vagy, ugye? Aztán jön egy icipici nehézség, és máris feladod? Na ezt nem szabad! Mindig ki kell tartanod addig, amíg el nem éred a célod! Ehhez nagyon fontos az attitűdöd! Az attitűd rokon fogalma a pozitív hozzáállás. Igen, tudom, ez is teljesen elcsépelt fogalom. A lényeg, hogy szinte minden helyzetben meg lehet találni a pozitívumot, azt a pici pontot, ami a sikerhez vezet téged emberileg. Mert a sikeres emberek nem állnak le egy kis akadálynál. Inkább megemberelik magukat és felállnak, menetelnek tovább az álmaikért. És a sikeres embert az választja el a sikertelentől, hogy ő eggyel többször áll fel!

7. Önismeret

Az élet egy út! Feladatok jönnek-mennek, álmok jönnek-mennek. Amit mi megtehetünk a testi-lelki egészségünkért az, hogy minden új dolgot örömmel veszünk és a kudarcokat is átgondoljuk. Ez az út az önismeret útja, érdekes felismerésekkel, megkönnyebbüléssel, új célokkal. Az ember felül tudja vizsgálni a gondolatait, érzéseit, és ebből tud tanulni.

Ha pedig egy álma teljesül (mert teljesítette :) ), akkor ez rengeteg pozitív megerősítést nyújt a számára. Igen, lehet, hogy egy picit egósabb lesz, de ha van benne alázat (is), akkor tudni fogja, hogy milyen hatalmas dolgot ért el. Az Univerzum (Isten.... ), segített neki abban, hogy elérje.

8. Hála

Aki olvasta Rhonda Byrnes:Titok című könyvét, biztosan nem lepődik meg ezen a kijelentésemen. A hála a legerősebb "teremtő erő". A hála érzése olyan, mint amikor úgy gondolunk egy dologra, mintha már meglenne. Végülis a lista, és a képek is ennek a vizualizációjában segítenek. Ha megköszönjük, hogy már a miénk, és elképzeljünk magunkat, mintha például az új autónkban ülnénk, már rengeteget tettünk az eléréséért. ((A katolikusoknál is van hálaadás a mise egy részében és például vannak olyan csodatévő szentek, akiknek a kérésünk meghallgattatása után "kötelező" a hálaadó imádság. Na de mindez nem is nekik kell igazán, hanem a hívő embernek-szerintem. És ez így van jól.)

Egy tipp: ha minden este leírod egy füzetbe, a naplódba, hogy aznap miért vagy hálás. akkor az Univerzum (Isten.... akiben hiszel) másnap is megjutalmaz!

Végül hoztam Neked egy motivációs pár perces videót! Ez aztán megalapozza a napodat! :)

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=HGYkXn7aAJE[/embed]

Gyönyörű és hatalmas álmokat kívánok és hitet, kitartást, erőt a megvalósításukhoz!

Ha hasznosnak találtad a cikket, oszd meg másokkal is!

Lótusz (csatlakozz a Facebookon is.)

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr1216332290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása