Lótusz

Lótusz

Melyik agyféltekéd használod? Teszteld!

2015. szeptember 06. - Lótusz_blogger

A bal- és jobb agyféltekéink különböző területek megfelelő működéséért felelnek. Először nézd meg, hogy jelenleg melyik agyféltekéd működik erősebben. Az alábbi gif-en egy forgó táncoslány látható. Ha az óramutató járásával megegyező irányban látod forogni, akkor ez az jelenti, hogy a jobb agyféltekéd működik jobban. Ha az óramutató járásával ellentétes irányban látod forogni, akkor pedig a bal agyféltekéd működik jobban.

balerina

 

Vagy nézd meg a cicát, merre forog?

cica

Melyik agyféltekénk miért felelős?

 

bal agyfélteke logikus, a racionális, az objektív. Elemzi az információkat, megtervezi a választ és végrehajt. Problémamegoldó. Tárgyilagos, kritikus A verbális kommunikáció felelőse, itt található a beszédközpont.

jobb agyfélteke a non-verbális kommunikáció felelőse; szubjektív, kreatív, játékos és fantáziadús. Zenei, az éneklésért felel. Kreativitásért felel: rajzolás, festés, zene, művészeti alkotások. A humorérzékünk is neki köszönhetjük. Az érzékelés, az érzelmek központja, az intuíció, megérzés is itt "székel". Beszédben az érzelmi töltetet adja meg. Időtlen.

Nekem melyik agyféltekéd működik épp erősebben?

Ha érdekesnek találod a tesztet, oszd meg másokkal is! Lótusz (Facebook)

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr7516332324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása