Lótusz

Lótusz

9+1 Feng shui tipp a boldog párkapcsolatért

2015. november 16. - Lótusz_blogger

A Feng shui az otthonunkat 9 részre osztja fel, melyből egy rész az úgynevezett "szerelem sarok".  A legideálisabb, ha erre a területre esik a hálószobánk. De mitől jó egy feng shui - hálószoba?

Színek: a hálószoba ideális színei (a bágua-tükör alapján a föld elemhez tartozik) a földszínek, rózsaszínek, narancsosok, krémszínek.

1.Az ágynemű

A hálószobában, a hitvesi ágy, az ágynemű egy idő után elhasználódik. Mégha szuper kényelmes, elég nagy méretű, szép ágyad van is, de ha nem cseréled az ágyneműt, akkor az olyan, mintha hagynád elkallódni a szerelmedet. A rongyos, össze nem illő párnahuzat, paplanhuzat nem méltó a kapcsolatodhoz. Ezért, ha szeretnéd felfrissíteni a szerelmi életedet, akkor menj el és vásárolj egy hatalmas (normál) méretű lepedőt, szép ágyneműgarnitúrával.

 

2.Párna

Ha már az ágyneműt kicserélted, ne menj el a párnák mellett sem. Legyenek páros számúak a párnáid és ne legyen túl harsány. Például egy élénkebb színű párnát egy világosabb színnel lágyíthatod. A párnák, még akkor is, ha emléknek tartod, esetleg poratkákkal lehetnek tele (nem egészséges), de akár a felmenőid épp azon szenderültek jobb létre. Szeretnéd ezt az energiát a hálószobádba?

 

3.Fények

A fény a feng shui eszköze lehet. A fény a tűzenergiát erősíti, mely kis mértékben hasznos, mert beindítja a fantáziát, de a nyugis alváshoz túl sok. Ezért ne legyen túl erős fény a hálószobádban. A célzott fények, pl. egy olvasólámpa hasznos lehet, de a lámpa elektromágneses teret is gerjeszt, ezért ne legyen túl közel a fejedhez! Azért legyen egy nagyobb búrás, lágy, meleg fényű lámpa is a szobában!

 

4.Óra

Egy óra hasznos lehet a szobában. De sokakat zavarhat a kattogása. Ezért inkább digitálisabbat válassz! Bár az sem hagyható figyelmen kívül, hogy egy nagyon szép romantikus, vintage-stílusú óra nagyon fel tudja dobni a hangulatot.

 

5.Éjjeli szekrény

A hálószoba egyik legfontosabb kiegészítője az éjjeli szekrény. A modern szobába modern, a romantikusabba a vintage-stílusú kis szekrény való. A legfontosabb, hogy mindig kettő legyen belőle! Ha sokat olvasol elalvás előtt, akkor válassz olyat, aminek sok polca, fiókja van. Az életmódod kövesse az éjjeli szekrényed és ne fordítva!

 

6.Művészeti alkotások

Egy kis művészet minden szobának egyediséget, szépséget, kifinomultságot ad. Az alvásban a harmonikus, zen-hangulatú képek segíthetnek, de ha a szerelmi életed szeretnéd felpörgetni, akkor romantikus képet tegyél ki: egy szerelmespár, két összetartozó szobor, egy lágy textil, vagy egy romantikus mintájú paraván látványos is és segít is.

 

7.Tárolás

Ha csak elhajítod a ruhád este lefekvés előtt, az a csí áramlását gátolja. Ezért pl. egy ruhainas, amire szépen elhelyezheted a ruhád, mielőtt beugrasz az ágyba, a nyugalmat és a harmóniát hozza meg számodra. A méretes gardróbszekrény is segíthet. De elhelyezhetünk szép kosarakat is mütyűröknek, vagy egy szép ékszertartót is.

 

8.Szék

A székre elhelyezheted a ruháidat is, de más holmikat is. Egyes vélemények szerint a napot nem az ágyban kell elkezdeni (gondolkodással, tervezéssel), hanem egy székre leülve gondoljuk végig, hogy aznapra mit terveztünk és ezután induljunk az aznapi feladatoknak neki.

 

9.Elektronika

Az elektromos kütyük semmiképp nem a meghitt hangulat, a pihentető alvás elősegítői! Ha teheted a mobilod hagyd hálószobán kívül, ne legyen tv-d a hálószobában, mert az egészségre ártalmas! Fejfájást, kialvatlanságot és a legrosszabb esetben rákot is okozhat. A csíről már ne is beszéljünk! Az elektroszmog a sá, azaz a negatív energiát erősíti és gátolja a csí áramlását!

Ha a telefonod mégis szeretnéd, hogy a hálószobádban legyen, semmiképp ne az ágy környékén helyezd el. Inkább a szemközti falon. Negativitását ametiszt kristállyal csökkentheted.

+1: Mit ne?

  • ne tegyél a hálószobába tükröt!
  • ne legyenek éles sarkak!
  • ne legyenek páratlan dolgok!
  • túl élénk színek!

Ha van kedved, változtass! És élvezd az új, pozitív energiákat és hatásukat!

Ha gondolod, oszd meg mással is a cikket, vagy kövess a Facebook-on is!

Áldás! Lótusz

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr7616332454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása