Lótusz

Lótusz

A Dalai Láma szerint hagyjuk abba az imádkozást Párizsért!

2015. november 19. - Lótusz_blogger

Őszentsége, Tendzin Gyaco, a 14. Dalai Láma, felhívta a világ figyelmét, hogy nem Párizsért kell imádkozni!

 

Ezt nyilatkozta a Deutche Welle Rádiónak:

"Hagyjuk abba az imádkozást Párizsért, a békéért dolgozzunk!"

"A buddhista szellemi vezető szerint a problémát emberek teremtették, tehát fölösleges most Isten segítségét kérniük, amit kreáltak, azt maguknak kell megoldaniuk.

"Ezt a problémát nem oldhatjuk meg egyedül imádsággal. Én buddhista vagyok és hiszek az imádság erejében, de ezt a problémát az emberek teremtették,  és most Istent kérjük, hogy oldja meg. Ez nem logikus. Isten azt mondaná, oldjátok meg magatok, hiszen ti hoztátok létre"

- fogalmazott a dalai láma. Hozzátette: mélyen reméli, hogy a 20. század erőszakhulláma nem vérezi át a 21 századot is.

"Az emberi értékek, a harmónia, az összetartozás szisztematikus megközelítésére van szükségünk - mondta. - S ha belevágunk ennek megvalósításába, akkor ez a század, reményeim szerint, más lesz, mint az előző. Mindenkinek ez az érdeke. Dolgozzunk hát a békéért a saját családunkban, a társadalomban, és ne Istentől, Buddhától, vagy a kormányoktól várjuk a segítséget"

- fogalmazta meg szokatlanul hangzó tanácsait a buddhisták szellemi vezetője." - MTI

Mi, emberek, testből-lélekből-szellemből állunk. Az ima nagyon hatásos (tudjátok, én is mindig mindenkit arra buzdítok, hogy imádkozzon rendszeresen.) De mivel a háború, a terrorizmus nem szellemi, lelki dolog, hanem a valóságban, a való világban zajlik, a fizkai szinten  is kell megoldani azt. Mert ha valaki éhes, akkor ételt kell neki adni, nem takarót, ha pedig valaki fázik, akkor sokra megy a kakaós csigával...

Tehát minden problémát azon a szinten kell megoldani, ahol keletkezett. Vannak szellemi "támadások" is, az ellen hatásos az ima.

A párizsi események tényleg ember elleni bűntettek, de azzal, hogy napokig, hetekig ezen rágódunk, nem fog megoldódni. Amikor szeretnénk, hogy valami jó (jobb) dolog történjen az életünkben, akkor a jó dologért kell imádkozni és nem a régi rossz dolog ne legyen újra pl. Vagyis egy jobbat, egy újat egy magasabb szintűt kell "teremtenünk", mert addig egy helyben topogunk. A békéért kell tenni, mert az egy magasabb energia. És tenni kell érte: az ima az első lépés, de aztán fel kell kelnünk és tennünk is kell érte. Testi-lelki-szellemi szinten. Ez lehet csak a megoldás.

Áldás! Lótusz (Facebook)

Ha érdekesnek találtad a bejegyzést, oszd meg másokkal is! Még több a Dalai Lámáról ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr5116332464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

W. A. Lacky 2015.11.21. 06:56:47

T. Láma bácsi! Nagyon okosnak tetszik lenni, de legalábbis képzelni magát. A ön által említettekkel mindenki tisztában van, csak épp a lényeget nem tudja senki, miként ön sem, hogy hogyan és mit kéne tenni? Behúzni fülünket, farkunkat és hagyjuk, hogy a dolgok maguktól rendeződjenek? Esetleg gyilkoljunk mi is mindenki halomra, mint ahogyan ők teszik? Ugye egyik megoldás sem szimpatikus senkinek, gondolom önnek sem. Akkorhát tárja fel legyen szíves a titkot: mit és hogyan cselekdjünk?

Hengist Pod 2015.11.21. 07:11:48

Na még egy kókler, aki hülyét tud csinál tömegekből

Zsolt Komjáthy 2015.11.21. 08:16:26

A láma otthon ossza az eszet a saját híveinek.

Mária Menczigár 2015.11.21. 08:34:22

A Dalai Lámának teljesen igaza van. Nekem meg az a véleményem, hogy Isten miért hagyja, hogy ilyenné váljunk????

Sándor Poór 2015.11.21. 11:34:10

Tökéletesen igaz amit a Dalai Láma közzétett. Az a szellemi lény bennünk él. Hogy mire használjuk az életünket az kizárólag rajtunk, embereken múlik. Valamennyi emberüldözést, emberek üldöztetését emberi hatalom kezdeményezésére tették, teszik. Helyesnek azt tartom, ha jelen kor vallási és világi vezetői egymással békességben AKARNAK élni! A szlogenem: tegyél jót, hogy veled is jót tzegyenek!

Krámos László M 2015.11.21. 11:51:58

Talán minden politikai vezetőnek és minden értelmes embernek el kellene gondolkodnia a szavain!

Mária Magdolna Nagy 2015.11.21. 12:01:15

Minden szava igaz a Dalai Lámának. A háború fizikai szinten zajlik, ott is kell megszüntetni. Azonban valahol a háttérben rejtőzködő hatalmasságok érdekébe ütközik a szíriai és afrikai háború mielőbbi befejezése.Szomorú, de a háború kirobbantóinak a teljes megsemmisítése vezethetne csak eredményre, az ima nem.Az imát nem Párizsért kell mondani, hanem a terrorakciókban elhunyt minden ember lelki üdvéért, és békés nyugvásukért. És azért is, hogy családjaik, hozzátartozóik, az őket ért rettenetes veszteséget és fájdalmat a többi emberrel megosztva könnyebben elviseljék.A véres XX. század nagyon is rávetül a XXI. századra.

Sándor Tolnai 2015.11.21. 12:50:33

Neki legalább helyén az esze és a a bátorsága is...de semmi se fog változni...Európa bűnben fogant...
süti beállítások módosítása