Lótusz

Lótusz

Mit árul el rólad a karácsonyfád díszítése?

2015. december 09. - Lótusz_blogger

Számomra régebben mindig a piros és arany kombó volt az ideális karácsonyi színösszeállítás a karácsonyfámon. Azóta viszont minden évben más-más színeket találtam ki, tetszettek meg. Volt például arany-bronz, aztán ezüst-fehér, illetve volt olyan év is, amikor csak természetes díszek voltak rajta: fahéjból, szárított gyümölcsökből, illetve szalmából készült díszek. A karácsonyfánk méretet, díszítése árulkodik rólunk. Kíváncsi vagy rád, téged hogyan jellemez?

1.Tökéletes szimmetria

Ahogyan az életed más területén, a karácsonyfád díszítésénél is a pontosságra, a precizitásra törekszel. Már a díszek megvásárlása során is azon agyalsz, hogy minél inkább sikerüljön a legösszeillőbb, legszimmetrikusabb darabokat megtalálni. A fa feldíszítése során pedig a mértani pontosságra törekszel. Amint kész a fa, egy ujjal sem nyúlhat hozzá senki, nehogy az angyalhaj egy millimétert is elmozduljon a tökéletességtől. Tehát: tökéletes fa - tökéletességre törekvő ember.

 

2. Bohókás fa

 

Ha nem a szokásos piros-arany kombót választod és még a fád színe sem zöld, hanem mondjuk pink, akkor te minden áron igyekszel kitűnni a tömegből. Nem szereted az átlagos dolgokat, vidám és bohókás vagy.

 

3.Retro díszek

 

Igen azok voltak csak a szép idők, amikor mindenki énekelte a karácsonyi dalokat és nem a youtube-on tette be végtelenítve... Akkor még menő volt a kézzel készített fenyődísz, meg a bumszli vastag aranyszál. Ha a te fádon is a nagyi régi kacatjai virítanak, akkor te is imádod a régi korokat, azt a hangulatot, amikor a tojáslikőrt és a puncsot nyalogathattad a karácsonyfa mellett, és azon imádkoztál, hogy idén végre olyan csillagszórót kapj, ami meg is gyullad... :)

 

4. Karácsonyfadísz-mix

 

A fádon a régi, megörökölt díszek boldog egyetértésben virítanak a legmodernebb és legtrendibb díszekkel. Az angyalhaj is mindenféle színben pompázik a fádon és még üveggömbök is vannak minden méretben és színben? Akkor te nagyon szentimentális és ragaszkodó ember vagy. Örömöt okoz neked, ha régi, kopott, ugyanakkor emlékekkel teli fád lehet és imádod a meghittséget.

 

5. Fehér-arany-ezüst

 

Téged aztán semmi nem állíthat meg abban, hogy fehér karácsonyod legyen! Szereted a hagyományokat és ragaszkodsz hozzájuk. Szereted a tél hűvös, ugyanakkor friss érzését. Az ünnepek fontosak számodra.

 

6. Töves, vagy vágott fenyő

 

Te az igazi természetességre törekszel, a hagyományokat tiszteletben tartva hozod el minden évben a kiszemelt fádat a piacról. Az élő fa illatával egyetlen illatosító nem veheti fel a harcot, és ezt te nagyon jól tudod. Ha még természetvédő is vagy, akkor csak a kinn a kertben található fádat díszíted föl, épp csak annyira, hogy legyen hangulata.

 

7. Icipici karácsonyfa

 

A fád picike, egy egyszerű virágcserépbe is be tudod illeszteni? Akkor te szereted az egyszerű és gyors dolgokat: például a karácsony elmúltával 5 perc alatt le tudod bontani a kis fácskádat. Na és a hazacipelés sem okoz majd túl nagy gondot.

 

8. Műfenyő

 

Utálod a fenyőtüskéket porszívózni? Akkor neked a műfenyő az ideális. Minden évben csak előkapod a szekrényből és totálisan ugyanaz, mint tavaly. Akár még a díszeket is rajta hagyhatod, ha elfér a sufniban, vagy a beépített szekrényben. Szóval egy picit lusti vagy! :)

 

9. Karácsonyfa-ellenes

 

Ha nincs valódi/műfenyőd karácsonykor az két dolgot jelenthet: vagy nagyon lusta vagy, vagy nagyon kreatív. Én inkább az utóbbira szavazok. Megtalálod a módját annak, hogy hogyan teremts karácsonyi hangulatot és még se tüntess el érte egyetlen fenyőfát sem.

 És te milyen fával ünnepled a karácsonyt? Rád illett a jellemzés? Ha tetszett a cikk, oszd meg mással is!

Kövess a FACEBOOK-on is!

Még több karácsonyi cikket ITT találsz.

Áldás! Lótusz

szerző: Lótusz

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr716332514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kriszta Erdélyi 2017.12.25. 13:28:53

Műfenyőnk van, de nem azért, mert lusta lennék, hanem mert határozottan ellenzem a fenyők kivágását, zargatását! Amúgy meg saját készítésű díszekkel van tele és minden évben készülnek újabbak is. Egyébként a cikk nagy része nem igaz, rengeteg ellenpéldát tudok :)

Lótusz 2017.12.25. 19:14:57

Kedves Kriszta! Ahogy érzed! Boldog karácsonyt! :-)
süti beállítások módosítása