Lótusz

Lótusz

A 10 legszebb karácsonyi vásár Európában

2015. december 17. - Lótusz_blogger

Már november végén, a tél beálltával az emberek egyre inkább karácsonyi hangulatba kerülnek. A városok legszebb terei csillogó-villogó díszítései, a sült gesztenye illata, a karácsonyi zene, mindenkit arra csábít, hogy egy hatalmas sétát tegyen a karácsonyi vásárokban. Európában vannak olyan városok, ahol már akár több száz éve a legszebb karácsonyi vásárok csábítják a vásárlók ezreit.

A kézművesek ilyenkor legszebb portékáikat kínálják, de ha csak sétálni szeretnénk, akkor is kitűnő szórakozásnak ígérkezik egy-egy hangulatos vásár.

1.Stasbourg: Európában a legnagyobb

A Strasbourgban található vásárt már 1570. óta megrendezik. Az UNESCO világörökség részéhez tartozik. A vásár Kléber téren található és minden évben 300 kis faházban kínálják a kereskedők kézműves portékáikat. Az egész nagyon hangulatos, igazi téli turistalátványosság.

 

2.Drezda: a legrégibb karácsonyi vásár

Drezdában 1434-ben rendezték meg az első karácsonyi vásárt. A Loschwitz negyedben megrendezett vásáron kézműves termékeket árulnak, és a finomságok is nagyon csábítóak: a forralt bor, a friss meleg kenyér finom sajtokkal, sonkával és tejföllel.

 

3.Bécs: a legelragadóbb

Bécs a bájáról, a kedvességéről és a tiptopságáról híres. mindennek megvan a helye. A bécsi karácsonyi vásárnak például a Városháza előtti téren. Itt is nemcsak szemünket, hanem egyéb érzékszervünket is kényeztethetjük.

Bécshez még egy karácsonyi vásár neve kötődik: a Shönbrunni kastélyba is várják decemberben a turistákat. A barokk kastély fenséges hátteret kínál az ünnepi forgataghoz.

 

4.Dublin: a családok karácsonyi vására

A vízpart mellett, akár egy cirkuszi forgatag: a család minden egyes korosztálya megtalálja a magának való foglalkozást. Lehet itt enni-inni, játszani... Néhány napot simán el tud a itt tölteni a család.

 

5.Liege - a legünnepibb

A Liege-ben található karácsonyi vásárt nem véletlen, hogy évente több, mint egymillió turista látogatja meg. A 190 házikó mellett jégpálya, szánkópálya is segít abban, hogy minél kellemesebben töltsük el az időnket.

 

6.London: a legvarázslatosabb

Londonban több helyen is található karácsonyi vásár: a Hyde Parkban, a Canary Wharfon, a Southbank Karácsonyi Vásár. Azonban mind közül a legmeghatározóbb a Greenwich-i, ahol az antik kis üzletek szeretettel várják a vásárlókat, de a csak nézelődőket is. Túránkat a forralt bor és kandírozott gyümölcsök teszik tökéletessé.

 

7.Bazel, a legjobb karácsonyi piac

A bázeli karácsonyi vásár a Barfüsserplat-ot és a Münsterplat-ot foglalja el. Svájc egyik legszebb karácsonyi vására. 190 kis házikóban kínálják kézműves portékáikat a kereskedők.

 

8.Valkenburg: a legmélyebb

Igen! A legmélyebb! Ugyanis a holland kisvárosban már 30 éve megrendezett karácsonyi vásár egy barlangban található! Ínyencségekkel kényeztetik az idelátogatókat: forralt borral, sajtokkal, és egyéb kézműves élelmiszerekkel.

 

9.Prága: a legromantikusabb

Prága óvárosában, az Óváros téren szebbnél szebb kézműves termékeket találunk: fajátékokat, illatos gyertyákat, kézzel készült ékszereket, kerámia tárgyakat, kristályból készült tárgyakat. Az igazi romantikusok itt megtalálják a vágyott ajándékot.

 

10.Barcelona: a legtermészetesebb

A "Fira de Santa Llucia", azaz a Szent Lúcia piav már 1789 óta létezik. A piacot három részre lehet osztani: az első részen a zöld terület található - ahol a fenyők, élő növényekből készült dekorációk vannak. A második részben a karácsonyi kézműves dekorációk találhatóak. A harmadik részben pedig a figurák találhatók.

És te melyik vásárt néznéd meg? Melyik a kedvenced?

Áldott karácsonyi készülődést kívánok! Lótusz (Facebook)

atterrir.com

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr7216332552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása