Lótusz

Lótusz

A szívroham 6 legkorábbi tünete

2016. január 06. - Lótusz_blogger

Tudod mi az egyik vezető halálok a fejlett államokban? Igen, a szívroham nagyon sokszor fordul elő és sajnos akár halálos is lehet! De a szívinfarktust már akár egy hónappal előre jelzi a testünk. Az alábbi tünetek akár külön-külön való megjelenése is figyelmeztethet minket a veszélyre!

szívroham

1.Fáradtság

Ha a szív nem működik rendesen, akkor fáradtság, kimerültség érzése keríthet hatalmába. Az örökös álmosság intő jel lehet.

2. Légzési nehézségek

Ha a szíved nem működik rendesen, akkor a tüdőd nem kap elég oxigént. A légzési nehézség is figyelmeztethet bennünket. Jobb orvoshoz fordulni a panasszal.

3. Gyengeség

Ha a szíved nem működik megfelelően, az erek nem tudják a vért szállítani és a vérben lévő oxigén nem jut el oda, ahová kellene. Mivel az izmok sem kapnak elég tápanyagot, nehezebben megy a sport, vagy akár a hétköznapi fizikai feladatok ellátása is.

4. Szédülés és hidegrázás

Amikor a véráramlás nem megfelelő, akkor agyunk sem kap megfelelő mennyiségű oxigént. Ez szédülést okozhat, de  mindeközben gyakran érezhetünk hidegrázást is. Ezeket a jeleket ne bagatellizáljuk el!

5, Nyomás a mellkasban

Ha nyomát érzel a mellkasodban, vagy diszkomfort érzésed van a mellkastájékon, lehet a szívroham jele is. Ne halogasd a kivizsgálást!

6. "Fagyos" érzés

Ha gyakran a semmiből influenza-szerű tüneteket észlelsz magadon, mint a hidegrázás, fázás, akkor ez is az infarktus jelei lehetnek.

Mit tegyél, ha fentieket tapasztalod?

Mindenképpen keress meg egy szakorvost, hogy még időben ki tudjátok szűrni a betegséget és meg tudjátok előzni a szívrohamot.

Ha hasznosnak találod az infókat oszd meg mással is! Akár életet is menthet!

Áldás! Lótusz (Facebook)

forrás

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr3116332612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása