Lótusz

Lótusz

8 jótanács, amivel szebbé tehetjük párkapcsolatunkat

2016. február 12. - Lótusz_blogger

Az emberi kapcsolatok nem maguktól alakulnak. Folyamatosan tennünk kell azért, hogy például egy párkapcsolatban ne csak saját magunkkal törődjünk, hanem megadjuk a másik félnek is azt, amire vágyik. Hogyan tehetjük szebbé szerettünk életét, ezáltal a kapcsolatunkat?


  

1.Elfogadás

Legelőször saját magunkat kell elfogadni. Aki saját magát elfogadja, elismeri erényeit és megbocsát a hibákért. Ha magunkat el tudjuk fogadni, akkor mást is könnyebben elfogadunk. Ha már elfogadtuk magunkat, akkor szükségünk van arra, hogy értékeljük magunkat.

2.Önbizalom

Az önbizalom, ahogy a szó is mutatja nem egy reflex, egy a külső világra adott válasz. Ennek belülről kell fakadnia. Ha valakinek csak akkor van önbizalma, ha a környezete megdicséri, akkor nem biztos, hogy valóban igazi önbizalma alakul ki. Az egy kiszolgáltatott helyzet. Viszont, ha valaki tisztában van értékeivel és a hibáival is és így is elfogadja magát, akkor már nem lesz szüksége a környezet megerősítéseire. Egy önbizalommal teli ember mellett jó lenni, mert biztonságot ad, nem várja el a túlzott figyelmet, egészséges énképpel rendelkezik. Az ilyen ember a másikat is felfelé tudja húzni, a másikba is tud "önhitet" sugallni.

 

3. Szeretet

A szeretet mindennek az alapja: ebből alakult ki az élet, általa működnek könnyebben és zökkenőmentesebben a dolgok. A szeretet minden kapcsolatban benne kell legyen. Szeretet nélkül nincs kapcsolat. A szeretet nemcsak egy érzés, inkább egy döntés. Döntés, mely szerint kiállok a párom mellett jóban-rosszban, segítek neki mindenben, elfogadom és támogatom őt.

4.Kommunikáció

"Néma gyereknek anyja se érti a szavát". Van, hogy a szerelmesek szavak nélkül is megértik egymást, sőt a régóta együtt lévők is szinte beszéd nélkül kommunikálnak. De van, amikor már csak azért nem beszélgetnek egymással, mert mindig ugyanaz a lemez kerül elő... Régi sérelmek, meg nem bocsátott dolgok kerülnek felszínre. A nők ennek a nagy tudorai, hogyan lehet totálisan elvenni egy férfi önbizalmát azzal, hogy egy akár több tíz évvel ezelőtt történt eseményt egy egyébként békésen indult napon elővegyenek és ezzel a nap végére egy hatalmas veszekedést robbantsanak ki. Mindent meg lehet beszélni és meg is kell, mert öreg korunkra már leginkább csak a beszélgetés marad elfoglaltságként. Ehhez azonban jó, ha hasonló a párok érdeklődési köre, világnézete.

 

5.Közös szórakozás

Bár hasznos, ha mindkét félnek megvan a maga hobbija, néha jó, ha közösen kimozdulunk. Szépen kiöltözünk, és együtt jelenünk meg valahol. Az, hogy együtt látnak bennünket, jobban összeforraszthatja a párokat.

6. Dicséret

Már a gyermekeknél is 1 dicséret felér 100 szidással, ami a hatékonyságát illeti. De a hatásai is sokkal erősebb: növeli az önbizalmat, megszünteti a másikban a feszültséget, közelebb hozza a párokat egymáshoz. A legfontosabb, hogy legyen őszinte és kedves.

 

7.Érintés

Az érintés életmentő tevékenység. Ahogyan a kis kölyökállatok elpusztulnak anyjuk közelsége nélkül (még akkor is, ha mesterségesen tápláljuk őket), az egymás iránt érzett szeretet is elhalványodik, ha rendszeresen nem  simogatjuk meg egymást, fogjuk meg egymás kezét, nem csókoljuk meg a másikat. Az érintés-ölelés erősíti két ember között a bizalmat, jótékonyan hat a belső szerveink működésére, szívünkre, tüdőnkre. Általa a szeretetet és az összetartozást fejezzük ki.

8.Nevetés

A nevetésre, humorra szükségünk van. A nevetés oldja a stresszt, erősíti a tüdőnket és torkunkat. Felszabadít, boldogabbá tesz. Ha csak mosolygunk, már azzal is optimistábbá, és sikeresebbé válunk. Még akkor is, ha alapjáraton nem vagyunk az a füligérő-szájuak, erőletssük meg magunkat. Ha már néhány perc "erőltetett" mosoly virít arcunkon, egy idő után természetessé válik és sokkal kiegyensúlyozottabbak, optimistábbak leszünk általa.

+1. Figyelem

Vannak olyan időszakok, amikor az ember el van havazva, valami munkában, egy projetkben nyakig benne van és nem veszi észre a körülötte élőket. De a legnagyobb ajándék, ha odafigyelünk a másikra, ha időnkből "áldozunk" arra, hogy meghallgassuk, átöleljük és néhány kedves mondattal felvidítsuk

Ha te is egyet értesz a fenti tanácsokkal, oszd meg, hogy segíts másokat is boldoggá tenni!

Ha van kedved, kövess a FACEBOOK-on is!

Áldás! Lótusz

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr2616332678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása