Lótusz

Lótusz

Meditációt segítő ásványok

2016. február 25. - Lótusz_blogger

A meditáció pozitív élettani hatásait nem győzőm elégszer hangsúlyozni. Meditálással hatunk a testünkre-lelkünkre-szellemünkre. A meditálás folyamán elménk lecsendesedik, a zavaró gondolatok közül egyre kevesebb cikázik át az agyunkon. Lelkünk lenyugszik, megpihen. Testünk ellazul, a feszültség csökken, a légzés és a szívverés egyenletesebbé válik.

 

A meditálás, relaxálás lehet vezetett: például, amikor meghallgatunk egy CD-t, vagy berakunk egy videót, ahol egy kellemes női, vagy férfihang segít abban, hogy mit képzeljünk el, gondolatban mit járjunk be. De akár önállóan is meditálhatunk: reggel felkelés után, vagy este lefekvés előtt. A meditálás lehet pl. csak egy relaxáló zene hallgatása és közben figyelni, hogy milyen gondolatok-érzések mocorognak bennünk.

 

Néhány ötlet a meditáláshoz

A meditáló sarok, zen, nyugalmat sugárzó szoba segíthet az ellazulásban!

Keressünk kényelmes helyet: akár egy fotel, vagy épp a földön ülve egy relaxmatracon....

Mielőtt meditálni kezdünk, szellőztessünk!

Tegyünk be halk, relaxáló zenét!

Füstölőzzünk!

Gyújtsunk gyertyát!

Használjunk ásványköveket!

Még több ötlet a meditációs- és jógasarok kialakításához: ITT.

Milyen köveket érdemes a meditáció közben használni?

Az ásványkövek rezgésük miatt különböző módon hatnak ránk: van olyan, ami élénkít és van olyan is, amelyik lenyugtat. Van, amelyik a szeretet energiáját közvetíti, van, amelyik pedig a tudásét. Az egyik módja annak, hogy megtudjuk, mely kristályra van épp szükségünk, hogy meditálás előtt (vagy közben), picit becsukjuk a szemünket, befelé figyelünk és egyszer csak megérezzük, melyik is az a kristály, amelyre éppen akkor szükségünk van. Ehhez tedd ki magad elé az asztalra a kristályaidat és csukott szemmel válassz. Olyan is előfordulhat, hogy az esetek 99%-ban ugyanazt a kristályt választod, aztán egyszer csak másikat. Ne félj, biztos az lesz, ami számodra legjobb!

 

Ametiszt

Az ametiszt a talán legrégebb óta használt ásványkő. Lila színű, ami a tudás, a siker színe. A kristály rezgése nyugtatja "viselőjét", ezért, ha felfokozott idegállapotban vagyunk, sokat segíthet. Nyugtató hatású, jó stresszoldó és segít az alvásban. Testi tünetek közül a légzőrendszer betegségeire kiváló.

 

Kálcit

 kálcit energetizáló, az elengedést segítő kristály. Kitakarítja a régi elavult gondolatokat, érzéseket, megszabadít a minket visszafogó beidegződésektől. Segít a memória javításában, a tanulásban. A fizikai testünk méregtelenítésében is segít.

 

Hegyikristály

A hegyikristály minden gyógykövek koronázatlan királya, amely fokozza az összes többi kő hatását. Nyugtatóan hat a lélekre, kiegyensúlyozottá tesz. Jótékonyan segít szellemi kimerültség esetén. Tisztítja az aurát, védelmez, erősít. Szellemileg a kifejezőképességünk javulását eredményezheti és a felettes énünkkel való összekapcsolódásban is segít. Javítja az intuíciót. Gyulladás- és fájdalomcsillapító hatással rendelkezik.

 

Rózsakvarc

A rózsakvarcot más néven, a szeretet kövét előszeretettel használják. A rózsaszín ásvány szeretet sugároz és segít az emberi kapcsolatainkban. Segít a termékenységben és az érzelmi blokkok feloldásában. Megtanít magunkat és másokat is szeretni. Meditáció során segít a szeretet érzését megtapasztalni, és átadni másoknak. A rózsakvarcról még ITT olvashatsz.

Még több ásvány: ITT

Csakraműködést segítő kristályok: ITT.

Ha érdekesnek találtad a cikket, oszd meg másokkal is! Kövess a FACEBOOK-on is!

Áldás! Lótusz

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr9316332706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása