Lótusz

Lótusz

Tavaszra hangolva: testi-lelki megtisztulás Húsvét előtt

2016. március 18. - Lótusz_blogger

Tisztítsuk meg magunkat: testünket, lelkünket, szellemünket, na és persze a környezetünket is!

 

Nagytakarítás "belül"

A Húsvét a katolikusok legnagyobb ünnepe. Krisztus elfogását, kereszthalálát és feltámadását ünneplik ilyenkor. Az újjászületést, a megtisztulást. Az ünnepi készülődés a báli szezon után indul, böjtöléssel. A böjtöt nagyszombat éjszakájáig, Jézus feltámadásáig tartják. A Feltámadás után már a húst is magunkhoz vételezhetik. Vagyis a legszigorúbb böjtöt követők csak húsvét vasárnap reggelétől esznek megint húst. A húsmentes táplálkozást kiegészítve sok zöldséggel, hallal, olajos magvakkal, emésztésünk könnyebbé válhat, testünk megszabadul a toxinoktól. A nagyböjti időszak a lemondásról, az áldozatról, a jobbá válásról szól. A húsmentes, vagy kevésbé húsos ételek fogyasztása, testünket tisztábbá, könnyebbé teszi, megtisztít.

Ha a testünk megszabadul a méreganyagoktól, fellélegzik, újjászületik, akkor lelki és szellemi síkon is könnyebben meg tudunk újulni, újjá tudunk születni. Húsvét közeledtével érdemes még egy pici erőt vennünk magunkon, hogy még inkább megtisztuljunk, letegyük terheinket, megkönnyebbüljünk, jobbá válhassunk. A megtisztulás lelki aspektusa arról szól, hogy elengedünk olyan dolgokat, melyekre már nincs szükségünk, igyekszünk jobbá tenni mások életét, gyakoroljuk a segítőkészséget, elfogadjuk azokat az embereket, akik nem pozitívak velünk, lemondunk egyes dolgokról, igyekszünk jobbá válni. Egy új szokás kialakítása 28 napig tart, de ha következetesek és kitartóak vagyunk akár 180 fokos fordulatot vehet az életünk, a habitusunk, ami által a környezetünk is megváltozik.

A szellemi megújulás, újjászületés azért fontos, hogy identitásunkat, önmagunkat újra és újra megtaláljuk. Hogy visszatérjünk a gyökerekhez, az életünk eredeti feladatához, a céljainkat megvizsgáljuk, újratervezzük az életünket és új szokásokat alakítsunk ki, önmagunk lehessünk, levetve álarcainkat, beidegződéseinket, megszokott reakcióinkat.

Szellemi szintű megtisztulás során kiüresítjük a gondolatainkat, igyekszünk a jó dolgokra koncentrálni, meditálunk, szellemileg feltöltő-tisztító zenét hallgatunk, jógázunk, sokat imádkozunk, amely rezgésszint-emelő hatással bír és mind a lelkünkre, mind a testünkre, mind a szellemünkre pozitív hatással van: megnyugtat, feltölt, jobb kedvre derít; szívverésünk egyenletes ritmusúvá válik, izmaink elernyednek, légzésünk egyenletessé válik. A rendszeres ima sokak számára "terápia" is lehet. Ha beépítjük életünkbe, akkor folyamatos fejlődést eredményez.

Nagytakarítás "kívül"

 

A régi, "megült" energiákat jól tesszük, ha kipateroljuk az otthonunkból is. Régen is és ma is a háziasszonyok örömére általában évente kétszer érdemes nagytakarítani. Az egyik a tavaszi a másik az őszi. A tavaszi nagytakarítás során az otthonunkban ragadt, felgyülemlett negatív energiákat kitessékeljük. Érdemes az ablakpucolással kezdeni, hogy ismét tisztán lássuk céljainkat. Mossuk ki a függönyöket, ágytakarókat, párnahuzatokat, a párnákat tegyük ki a napra. A nap fénye sterilizálja azt. Hozzunk be tavaszi színeket, mintákat a lakásba, legyen mindig friss virág a vázában, a komor színeket mellőzzük. Töröljünk port, pókhálótlanítsunk, porszívózzunk, mossunk fel. A felmosóvízbe akár tehetünk citromolajat is, mert az kiválóan tisztítja a látható (és láthatatlan) teret. Lezárja a múlt dolgait. Frissít és baciölő.

Mielőtt nekifogunk a takarításnak, kérjük Szent Michael Arkangyalt, hogy tisztító tüzével égessen vissza minden rosszat otthonunkban, körülöttünk oda, ahová való. Kérjük, hogy a jobbra forgó széllel tisztítsa meg otthonunkat és szippantson le az otthonunkról minden rosszat és vigyen el minden rosszat oda, ahová való.

Ha elkészültünk a takarítással, akkor gyújtsunk meg egy fehér gyertyát, és hívjuk otthonunkba az Arkangyalokat: Szent Micháel Arkangyalt (aki védelmezi és tisztítja az otthonunkat), Gábriel Arkangyalt (aki segít a családtagok közti kommunikációban), Raffael Arkangyalt (aki az otthonunkat feltölti gyógyító energiákkal), Metatron Arkangyalt (aki szellemi fejlődésünket segíti), Uriel Arkangyalt (aki Isten fénye, aki nyugalmat és békét teremt), Ariel Arkangyalt (aki az otthonunkban élő háziállatokra és növényekre vigyáz) és kérjük még a Szeretet Angyalát és végül a Szent Család védelmét otthonunkra.

 Megújult életet kívánok! Áldás! Lótusz

Még több Húsvét: ITT.

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is. Ha van kedved, kövess a FACEBOOK-on is!

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr316332746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása