Lótusz

Lótusz

7 lépés a valódi megtisztuláshoz a keleti filozófia szerint

2016. március 26. - Lótusz_blogger

A keleti népek bölcsességei évezredek óta áthatják a kultúrát, a vallást és a mindennapokat. A keleti bölcsek szerint a valódi tisztaság 7 lépésben érhető el. A tisztaság egy friss, új lapot oszt számunkra az életben. Fethullah Gülen a keleti író és filozófus úgy véli, hogy a bölcsesség egy égő fényforrás, amely tisztítja a lelket, és segíti az embereket abban, hogy megértsék az igazságot. Hogyan érheted el a valódi tisztaságot?

Tisztaság a keleti filozófia szerint

1.A kéz tisztasága

Ne akarj túl sokat markolni. Aki sokat markol, keveset fog. Az evilági dolgokat úgysem tudjuk magunkkal vinni a halál után... Miért akarjuk akkor felhalmozni a felesleges tárgyakt magunk körül? Inkább adj, oszd meg a kincseidet másokkal.

 

2. A fül tisztasága

Ne hallgasd meg a dühös embert. Ne figyelj oda a pletykákra, és hagyd figyelmen kívül a "kavarósok" és az állandóan panaszkodók szavait.

 

3. A szem tisztasága

Hagyd figyelmen kívül a negatív, a veszekedős embereket, ne állj le vitázni. Tartsd a szemed a célon és ne hagyd magad eltántorítani. Te csak menj tovább és lásd a rossz dolgokat, de hagyd, hogy az események "elmenjenek" előtted és ne keveredj bele soha a negatív helyzetekbe.

 

4. A száj tisztasága

Azt mondják, hogy fontos, hogy mit eszel, de az még fontosabb, hogy mi jön ki a szádon. Ne beszélj túlságosan hangosan, erőszakosan, ne trágárkodj. Egy élet hírnevét el lehet rontani egy rossz mondattal!

 

5. A test és a ruházat tisztasága

A testünk a templomunk. Ezért óvnunk kell, hogy képes legyen minden feladatunkban segíteni és ne engedjük idő előtt megöregedni, vagy túlságosan meghízni pl. A társadalom felé is elvárás, hogy tiszták és rendezettek legyünk, ruházatunk is tiszta és ép legyen. Ép testben ép lélek!

 

6. Tiszta gondolat

A gondolat, ami a fejünkben jár a holnapunkat mutatja. Ahol most vagy, azok a gondolataid eredménye. Ezért kerüld a negatív gondolatokat, ne sajnáld magad, legyél nyitott és kreatív. És sosem add fel, mert mindig érkezik segítség a megfelelő időben, a megfelelő formában. Ha ezt gondolod... (és hiszed)

 

7. A lélek és a szív tisztasága

Ha lelkünk tiszta, szívünk szeretettel teli, akkor minden dolgot sokkal szebbnek, jobbnak,pozitívabbnak élünk meg. Ezért kell nyitottnak lennünk, és szeretettel közelíteni minden embertársunk felé. Meg kell bocsátanunk neki, ha hibát követett el velünk szemben és el kell engednünk a haragot, a sértettséget. A félelmeinktől is meg kell szabadulni, mert minden okkal történik az életünkben. Fogadjunk minden új eseményt, új embert az életünkben tapasztalásként, kíváncsian, nyitott szívvel és bizakodva.

 

Ha a keletiek 7 tisztasági szabályát követve éled az életed, boldogabb, egészségesebb, és sikeresebb leszel!

Ha tetszik a cikk, oszd meg másokkal is! Ha van kedved, kövess a Facebookon is!

Áldás! Lótusz

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr3616332764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása