Lótusz

Lótusz

A vörös fonál - ami összeköt

2016. április 14. - Lótusz_blogger

Egy japán szokás szerint a házasságkötéskor a menyasszony és a vőlegény azzal (is) megpecsételik kapcsolatukat, hogy egy vörös fonalat kötnek egymás kisujjára,  ami összeköti őket. A legenda szerint ez a vörös szál vagyis a végzet szála, összeköti a párt és bármi is történjék az életükben, újra vissza fognak találni egymáshoz.

lathatatlan-fonal1

 

Hunyd le a szemed egy percre! Képzeld el, ahogyan a vérereiden keresztül áramlik a vér. Majd képzeld el, hogy egy pontban "összegyűlik" ez a pont nem más, mint a kisujjad. A kisujj a keleti filozófiáknál a békét, az ígéret megtartását szimbolizálja és a szívet, az érzéseket. A japánok szerint a szív (szeretete) nem ér véget a kisujjnál, ez a vörös színű fonál, a "vérerünk" meghosszabbítása lesz egyben, ami összeköt két szívet. Akik ilyen piros fonallal összekötik a kisujjukat, azok örökké szeretni fogják egymást. Ez azt is jelenti (láthatatlanul is), hogy két ember összeköti magát egymással és akár több tízezer kilométer távolságban is hatást gyakorolnak egymásra, "segítik egymást", hatnak egymásra.

 

A szál megkötésével eltávolodhatnak egymástól, és akár másokkal is köthetnek ilyen szálakat ("egymás kisujjára"), de a másik szálak ellenére ez a szál megmarad.

És ez a szál "köthető", kötődik a gyermekeinkkel a szüleinkkel, barátainkkal. Rengeteg sok szál van az életünkben. A regényeknél vagy filmnél is is ezt a kifejezést használjuk: több szálon fut a cselekmény. A magyar nyelv annyira szépen fogalmaz és annyira sok egyetemes bölcsesség megtalálható benne, ha odafigyelünk!

 

Erről a piros szálról a filozófia azt tartja, hogy nemcsak a hozzánk közel állókkal, de az egész világegyetemmel, a sorssal, a közös tudattal kapcsolatban van.  Ez a sors vörös fonala. Vagyis minden egyes ember, a nagy egész egy parányi, azonban mindennel és mindenkivel összekapcsolódó pici darabkája. Nélküle a kirakós játék hiányos. És ez a fonál, meghatározza a sorsunkat, irányít, befolyásol. A "szálak" van, hogy visszarántanak pl. a múltba (ha egy régi szerelmünkkel találkozunk), vagy épp a jövőbe repítenek egy új szál kötésekor (amikor új embert ismerünk meg). Ezért is nagyon fontos átgondolni, hogy ki felé "nyitunk" egy szálat.

 

A sors fonala utat mutat életünkben, segít, hogy tartsuk a helyes irányt és védelmez bennünket, hogy ne keveredjünk el. És nem mellesleg felelősségtudatunkat is erősíti, mert tudnunk kell, hogy egyes emberek pici pozitív tettei az egész világra/emberiségre pozitívan hatnak.

 

Ha érdekesnek találtad a  cikket, oszd meg mással is. Hasonló cikkekért kattints IDE, vagy kövess a FACEBOOK-on is!

Áldás! Lótusz

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr1216332800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása