Lótusz

Lótusz

Miért nem éred el a céljaidat?

2016. április 26. - Lótusz_blogger

Minden nap imával kelsz és fekszel, relaxálsz, meditálsz, a lakás a feng shui szerint be van rendezve és pozitív vagy mindenkivel. Őszintén szereted az embereket, szorgalmasan dolgozol, sosem pletykálsz és egészséges vagy. És mégsem éred el azt, amire a leginkább vágsz? Sokan vagyunk így ezzel. De miért nem jön össze?

1.Hit

Azt mondják, amit el tudsz hinni, el tudsz képzelni, azt meg is tudod valósítani. Ha nem hiszel magadban, a célodban, na és abban, hogy "megérdemled", akkor sosem kapod meg.

2.Képzelet

Az én "Elinor"-om a szerelem. Valahogy eddig ezt nem kaptam meg a Jóistentől. Nagyon ritkán kicsit ki is akadok azon, hogy nem találom az igazit.... DE! Én vagyok a hibás benne. Valószínűleg az lehet az oka, hogy amikor elképzelek egy boldog párkapcsolatot, a végére a képzeletem "elfárad". Vagyis a vége mindig szakítás, vagy vita. Ezért valószínűleg az agyam vészjelzést ad le minden egyes esetben, amikor alakulna valami a való életben. És mire kialakulna, addigra sikerül magam lebeszélni az egészről.... Na ezen változtatnom kell.

3.Túlzott elvárások

Van ez a mondás: "Célozd meg a Holdat, mert ha elhibázod is, a csillagokban landolsz". Igen, kell, hogy legyenek vágyaink, álmaink, de ne legyenek irreális elvárásaink! Pl. egy vidéken, egy kis faluban élő tinilány odavan egy külföldi tiniénekesért, és elképzeli, hogy találkoznak és happy end... De erre nem sok esély van. Sokszor a túlzott elvárásaink azok, melyek miatt nem sikerül elérni célunkat. Lehet, hogy a tinilány egyik osztálytársa fülig szerelmes belé, de a lány ezt észre sem veszi... :(

4. Szerepek

Sok évvel ezelőtt láttam a Truman Show című filmet. Jim Carrey ebben a filmben egy "mű" élet főszereplője: a felesége, a munkatársai, a szomszédok mind-mind színészek voltak és főhős azt hitte, hogy egy fantasztikus életet él. De egyszercsak rájön, hogy az egész túlságosan jó. És menekül. Itt nézheted meg a rövid videót:

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=JPuxgzDkTto[/embed]

Mi is falakkal vesszük körül magunkat. Eljátsszuk a szerepeket, amiket a külvilág ránk erőltet. És mindenki mosolyog, mert úgy ugrálunk, ahogy mások fütyülnek nekünk. De kitörhetünk ebből zárt, "mások által megálmodott, látszólag tökéletes világból.

Mindenkivel máshogy viselkedünk; például főnökünkkel való tárgyalás során felvesszük a kedves és szorgalmas, bólogató alkalmazott-szerepet. Otthon felvesszük az anyuka-álarcot. A szüleinkkel felvesszük a kedves gyerek szerepét. Mindenkinek más-más arcunkat mutatjuk. Ez még nem jelenti azt, hogy hazudunk, de félelmeink és a mások elvárásai belekényszerítenek bennünket egy-egy álarc felvételébe.

5. Alkalmazkodás

Láttad a Holt költők társasága című filmet?  Ez az egyik kedvenc részem. A komformitásról szól:

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=bBQC8sCrA9c[/embed]

Mindannyian szeretnénk megfelelni, alkalmazkodni, nem kitűnni a tömegből. Legalábbis a felszínen ezt gondoljuk. De ha nem volnának olyanok, akik merik használni a kapott talentumaikat, akik kíváncsiak, kreatívak, vannak ötleteik és sosem adják fel, akkor például ma nem lenne világítás (Edison rengeteg kísérletezés után jutott el a villanykörte feltalálásához: “Ha nem hibáztam volna, nem sikerült volna feltalálnom a villanykörtét. 99 kudarc után már csak egy lépés volt a működőképes villanykörte feltalálása" De mitől voltak ők többek? Abban, hogy nem adták fel!

A nyáj, egy embertömeg "kezelése" könnyebb, ha mindenki egyforma, sőt még nem is sejti, hogy az egyes ember, hogy jobb valamiben a többieknél. Szerinted miért folyik most ekkora átalakítás az oktatásban? Mert az emberek kezdtek túl okosak lenni, és azokat, akiknek már kinyílt a szemük, azokat nem könnyű madzagon rángatni... De azzal, ha lebutítják a következő generációt, akkor egy olyan masszát kapnak, akiket sokkal könnyebb birkamód terelgetni. Ne higgy el semmit senkinek, amíg utána nem néztél! És merj különbözni!

6. Félelem

A munkád elvesztésétől való félelem, a boldogtalanság félelmet generál benned. Ilyenkor szorongani kezdesz és ha ez a szorongás elhatalmasodik rajtad, akkor már ez a félelem fog irányítani. A céljaidhoz ez a félelemérzés társul... aztán csodálkozol., hogy nem sikerül semmi?

7. Ne hallgass másokra

Békák versenye

"Egyszer volt, hol nem volt egy csoport béka, akik versenyezni akartak. Elhatározták, hogy a verseny tárgya az lesz: ki jut fel, és ki jut fel leghamarabb egy hatalmas nagy toronyba. Gyűltek a nézők is, mind kíváncsiak voltak, hogy a lehetetlen küldetést ki tudja teljesíteni? Elkezdődött a verseny, de a nézők közül senki nem hitt abban, hogy egy békának is sikerülni fog feljutni a torony csúcsára. Ilyeneket mondogattak:

– “Óh,  de fárasztó, sosem fognak feljutni. ”

– “Semmiképpen nem sikerülhet a torony túl magas. ”

A békák kezdtek lemaradozni, egyetlenegy kivételével, aki élénken kapaszkodott felfelé. A nézők továbbra is kiabáltak:

– “Ez túl fárasztó, nem sikerülhet nekik!”

A békák közül egyre többen gondolták meg magukat, és visszafordultak. CSAK EGY haladt tovább kitartóan, egyáltalán nem akarta feladni. Végül mindegyik feladta, azt az egy békát kivéve, aki hatalmas ambícióval és kitartással egyedül jutott fel a torony csúcsára. A többiek: békák is és nézők is meg akarták tudni, hogyan sikerült elérnie azt, ami a többieknek elképzelhetetlen volt. Egyikőjük odament a békához és meg is kérdezte tőle.

Ekkor derült ki, hogy a NYERTES BÉKA SÜKET volt."

8. Karma

Ha az előző életedben valami nagyon rosszat követtél el, lehet, hogy ebben az életedben akkor szerzett karmát kell ledolgoznod, és ezért nem sikerül elérni vágyaidat....

9. Elengedés

Nálam többször előfordult már, hogy valamit nagyon akartam. Azzal keltem, azzal feküdtem, napközben is csak azon járt az eszem. Ez ment 1-2 hónapig. Aztán vagy mert belefáradtam, vagy mert csalódtam, de elengedtem. Már eszembe se jutott... Nem is gondoltam rá. Na és akkor, amikor már tényleg nem érdekelt, egyszercsak megkaptam. Tanulj meg elengedni!

Hasonló cikkért kattints IDE.

Ha hasznosnak találtad a cikket, oszd meg másokkal is, ha van kedved, kövess a FACEBOOK-on is!

Áldás! Lótusz

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr5016332828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása