Lótusz

Lótusz

4 ok arra, amiért élj közel a természethez!

2016. május 11. - Lótusz_blogger

Élni tudni kell - legjobb a természethez közel

Nemrégiben unatkozó angol tudósok megállapították, hogy tengerparton jobb élni, mint nem-vízparti helyen. Ezt mondjuk én eddig is sejtettem, de most bizonyítást is nyert a dolog. :) Mert ki ne szeretne itt élni:

vagy akár itt:

vagy itt:

Létezik olyan ember, aki ezek helyett ezt választják?

 

Nem hiszem. Akkor térjünk vissza az okos tudósok nagy felfedezésére:

A kutatók megállapították, hogy "a természethez közel élők tovább és egészségesebben élnek, mint azok, akik a városban laknak."

1.Például, ha megölelsz egy fát, az meggyógyíthat akár súlyos betegségből is.

 

A fák "gyógyhatásáról" ITT olvashatsz tovább.

 2. Vannak olyan helyek is, melyek még a pszichológust is helyettesíthetik.

 

Még több ilyen csodás helyen található pihenőért kattints IDE.

3. Amikor hegyet mászunk, minden egyes lépéssel letesszük a terheket, megtisztulunk, a szorongásaink minden lépés után lazulnak. A zöld szín a gyógyítás, a szeretet színe, a szívcsakránkra hat. Ezáltal a félelmet, a kitaszítottság érzését vetkőzzük le. Segít jobban szocializálódni, csökkenti a stresszt. Vidámmá és bátorrá tesz.

 

4. De a leghatásosabb "agymosó" a vízpart.

Nem messze lakom a folyóparttól és néha-néha kisétálok oda. Van, amikor csak végigsétálok jó hosszan a vízparton, de olyan is van, hogy csak leülök a partra és elfelejtek minden rosszat. A víz teljesen átmossa az agyam: a problémák kisebbnek látszanak. Ott mentálisan: a negatív gondolataim egyre kevésbé jutottak eszembe, a magányomat optimizmusra és életkedvre cseréltem.

 

A kék szín, a víz színe a tisztaság, a tudás színe. Csökkenti a stresszt, a feszültséget. Ellazít. Segít az elengedésben. Kikapcsol, javítja a fizikai aktivitást, az állóképességet, regenerál, csökkenti a fájdalmat.

Használjuk ki a természet ölelését addig, amíg lehet! Igyekezzünk minél többet kirándulni, sétálni, úszni, hegyet mászni, nemcsak a testi, de a lelki egészségért is.

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr8816332848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása