Lótusz

Lótusz

Hogyan viszonyulunk egy szegény és hogyan egy jól szituált gyerekre?

2016. június 30. - Lótusz_blogger

Elgondolkodtató szociálpszichológiai kísérlet: így reagálnak az emberek a szegény és a jól szituált gyerekre

little_girl_0_1467288666

Az Unicef egy megható kisfilmmel hívja fel a figyelmet a gyermekszegénységre. A kisfilm főszereplője egy hatéves gyermekszínész. A kislány először egy jól szituált, rendezett kinézetű kislányként egy téren álldogál egyedül. Pár másodperc után sokan odamennek, kérdezgetik, próbálnak segíteni neki. Ezután "összekoszolva", rendetlenebb ruhában álldogált, akkor oda se figyelt rá senki.

A második kísérlet során egy étteremben forgattak, ugyanígy szép ruhában, majd szakadtabb kinézettel. A második kísérlet sokkoló volt: a kisgyermek annyi inzultust és sértést kapott, hogy be kellett fejezni a kísérletet.

Nagyon megdöbbentő, hogy a szegény-kinézetű kislányra mennyire ellenségesen reagáltak az emberek. És a világban gyermekek milliónak kell ezt nap mint nap átélnie!

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=MQcN5DtMT-0[/embed]

Megdöbbentő!

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr8016332972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása