Lótusz

Lótusz

Házipatika utazáshoz

2016. július 13. - Lótusz_blogger

Itt a nyár, mindenki kirándul, nyaral. És az így is van jól. Ám vannak, akik a fél gyógyszertárat felpakolja egy hétvégi utazáshoz, mások pedig még egy fájdalomcsillapítót sem tesznek be a csomagba. És az arany középút híve vagyok: vigyünk magunkkal: pakoljunk be gyógynövényalapú, természetes krémeket, olajakat, de ne cipeljük magunkkal az egész orvosi szekrényünket.

És ne nyúljunk azonnal a gyógyszerekhez, mert azzal csak a patikusok zsebét tömjük!

Nyár, nyaralás, szabadság, strandolás. Az önfeledt strandolás, napozás bőrégésbe torkollhat. És a nyaralásnak lőttek. Az egyik legáltalánosabb, mégis hatásos gyógynövény az aloe vera. Akár bőrégésre, akár horzsolásokra kiválóan alkalmazható. A kókuszolaj nyugtató hatású, és nem hámlik le a bőrünk. A kamilla is bőrnyugtatót, hámosító hatású. Egy teafüvet főzz meg teának majd óvatosan kend be vele a bőröd. A körömvirágkrém is segíti a hámosodást, bőrnyugtató hatású - sokoldalúan felhasználható,

Gombásodás. Valamelyik nap éppen tévét néztem, és szokás szerint a legizgisebb résznél jött a reklám. Előkerült a bőrgomba elleni krém is, melynél azzal akarták még vonzóbbá tenni a terméket, hogy ezt mondták: "Akár egy doboz hatékony lehet". Vagyis, minimum kettőt meg kell vásárolnod belőle. Köszi, akkor nagyon hatékony lehet. Ha viszont nem akarod, hogy valami "éppenhogycsakhatékony" pemzlit kelljen a bőrgombádra használni, javaslok házi módszereket. A teafaolaj erős antibakteriális hatású anyag. Az aloe vera és körömvirág is nyugtató hatású és baktériumölő anyagot tartalmaz. Az almaecetbe való lábáztatás is segíthet, vagy ha ezüstkolloiddal kenegetjük.

Rovarcsípés. Nyáron a rovarok is többet zizegnek, és óhatatlanul is megcsíphetnek bennünket. A méhcsípés halálos is lehet, ezért a házipatikába Calcium-pezsgőtablettát mindenképpen tegyünk. Mégha nem is vagyunk rá allergiások, azért jó, ha puklit megpróbáljuk lelapogatni. Erre legjobb a szódabikarbónás-vizes elegy (kenhető paszta állapotban), amely enyhíti az égető érzést. De alkalmas lehet az ilyen típusú csípés kezelésére a citromlé és az ecet is.Hangyáknál és pókoknál pedig szintén a szódabikarbóna-paszta lehet a nyerő.

A szúnyogcsípés viszketés és fájdalom enyhítésére ugyancsak a szódabikarbóna pasztát, a citromlevet, az almaecetet és a méz javallott. Bár a megelőzés se árt: a citromolajat, a levendulát, de a borsmenta illatát sem kedvelik. De ezeket ne kenjük közvetlen a bőrünkre, mert a napfény miatt bepirosodhat!

Tehát az úti-patika legfontosabb kellékei lehetnek: Calcium-pezsgőtabletta; szóda-bikarbóna (belsőleg is segít, ha túlettük magunkat, vízben feloldva egy kiskanálnyit belőle); levendulaolaj, aloe vera, és almaecet.

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr3216332992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása