Lótusz

Lótusz

Augusztusban kémleld az eget: 4 égi csoda vár!

2016. július 30. - Lótusz_blogger

Augusztusban kémleld az eget: 4 égi csoda vár!

Nyáron gyakrabban sétálunk holdvilágos éjszakán. Augusztusban is figyelj az égi jelekre, ne hagyd ki a csodákat!

Az amatőr csillagászok már felkészülve várják azt a négy égi jelenséget, melyet augusztusban figyelhetünk meg. Írd be te is a naptáradba, mikor kell az eget kémlelni idén augusztusban!

1.Meteorzápor augusztus 11-12. Szent Lőrinc könnyei

Augusztus 24-ég lesz megfigyelhető a Perseidák meteorraj. Idén a szokásosnál is több hullócsillagot figyelhetünk meg augusztus közepén. A Perseidák meteorraj hullócsillagként való észleléséről, kedvesebb nevén, a Szent Lőrinc könnyei jelenségről még ITT olvashatsz.

 meteorraj

Idén rendkívül sűrűn lesznek megfigyelhetők a meteorok (főleg 12-én éjjel), akár 30 másodpercenként kívánhatunk egyet. :)

 

2. A Merkúrt is láthatjuk

 

A Merkúr bolygó nagyon közel található a Naphoz, ezért nehéz megfigyelni. De idén 2016. augusztus 15-én éjjel, alacsonyan a hortizonton jól észlelhetővé válik.

 

3. Szaturnusz is bekapcsolódik a látványba

 

Miután kinézegettük magunkat a hullócsillagokkal, még vár ránk egy újabb meglepetés is. A Szaturnuszt figyelhetjük majd meg. Augusztus 12-én a Marssal és a Holddal fog együtt állni. Majd 23-24-én a Skorpió legvörösebb bolygójával, az Antares-szel láthatjuk egy vonalban.

 

4. Műholdak

Igen. Már nemcsak természetes bolygók léteznek, hanem a műholdak is szép látványt nyújthatnak. Már ha látjuk őket, ami nem kis teljesítmény. Ezek az emberkéz által megalkotott szerkezetek akár 26000 km/óra sebességgel is haladhatnak és csak abban a néhány percben láthatók, amikor nagyon alacsonyan mozognak(a Földhöz közel), és megvilágítja őket a Nap. Ezek csak néhány percig láthatóak, ezért nagyon szemfülesnek kell lennünk a megfigyelésükben.

saját fordítás innen

Csodás égi jelenségeket láthatunk tehát. De ha felnézünk az Égre, ne csak a csillagokat lássuk, hanem lássunk egy picit a dolgok mögé. Hogy mindezt mekkora rend és szeretet uralja! De ha nagyobb erőre nem is szeretnénk gondolni, legalább nyomjunk egy puszit az eget velünk kémlelő arcára! :)

Az oldalon található képek videók, és szöveges tartalmak szerzői jogvédelem alá esnek. Az itt megtalálható tartalmakat forrás megjelölése nélkül tilos kereskedelmi forgalomba hozni, pénzért árusítani, vagy bárminemű profitot szerezni belőle.Tilos továbbá az oldal tartalmát többszörözni, adatbázisban tárolni- vagy bármely üzleti tevékenységhez felhasználni. A szerzői jogok megsértése büntetőjogi eljárást von maga után.

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr8716333026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

István Pálmai 2016.07.31. 17:14:13

Mesterséges holdak geodéziai célú megfigyelését több mint 20 éven keresztül végezten. Magyarországon több objektumban folyt ilyen tevékenység polgári és katonai vonalon is.
süti beállítások módosítása