Lótusz

Lótusz

Hogyan találod meg a boldogságot?

2016. augusztus 08. - Lótusz_blogger

Ezek a gondolatok már régóta érlelődtek benne, de valahogy most áll össze a kép ahhoz, hogy veletek is megosszam. Először is, ami elindította a kis bogárkának a motozását a fülemben nem volt más, mint Lotfi Begi & Mező Misi - Egy Szó Miatt című dala. Ha nem ismered most hallgasd meg. A dal szövegét ITT olvashatod el.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=n2-_2T9u31k[/embed]

Ha bárkit megkérdezel, hogy mit szeretne elérni az életben, az alábbi 2-3 választ adja: 1.Boldog akarok lenni. 2. Gazdagságot szeretnék. 3. Sikeres szeretnék lenni. De legtöbbször a boldogság az, ami után rohanunk, kapkodunk, mindig abba szeretnénk belekapaszkodni. Éppen ezért sosem érjük el!

A boldogságra az alábbi definíciót találjuk a wikipédián:

"A boldogság pozitív érzelmekkel jellemezhető mentális állapot, amely a megelégedettségtől az egészen intenzív örömérzésig terjedhet."

Amikor boldogok vagyunk, légzésünk nyugodt, egyenletes, szívverésünk is ritmusos, izmaink ernyedtek, és valami leírhatatlan érzés leng körül bennünket. Kinek mi okoz örömet, boldogságot? Van, aki a családjával szeret együtt lenni, van, aki amikor a párjával együtt van, akkor boldog. De a boldogság nem kívülről jön. Nem kell megküzdeni érte. Nem kell hozzá semmiféle játékszer. A boldogsághoz nincs szükségünk egy másik emberre. A boldogság bennünk történik. Belőlünk indul ki és hozzánk is érkezik vissza. A Boldogság egyfajta örömérzet, nyugalom, egyensúlyi állapot. Ezt az állapotot viszont nem pótszerekkel tudjuk generálni! Mivel belőlünk indul ki, belőlünk sarjad. A boldogságot legbelül kell keresnünk!

Ahhoz, hogy boldogok legyünk, először tisztába kell jönnünk saját magunkkal. Magunkba kell nézni. Még akkor is, ha a múltból fájdalmas emlékek villannak is fel. Akkor is, ha először azt gondoljuk, hogy belül nincs más csak üresség. Akkor is, ha megríkat, akkor is, ha magányosak vagyunk. Amíg lelkünket nem ismerjük meg, addig testünket sem tehetjük boldoggá. A magunkba nézés nem egyszeri nagy szembenézés. Ez egy folyamatos munka. Mert minden nap érnek bennünket sikerek-csalódások, ismerünk meg új embereket, aki valamilyen hatással vannak ránk. Vagyis, lelkileg-szellemileg és legvégül, de nem utolsó sorban testileg/fizikailag hatnak ránk. Mert például, amikor szerelmesek vagyunk, és meglátjuk kedvesünket, a pulzusunk nő, verejtékezünk, szívverésünk kihagy, vagy épp zakatol a szívünk. És ez már csak a szellemünkben és lelkünkben lejátszódó folyamatok fizikai megtestesülése.

Ha boldog akarsz lenni, legyél jóban önmagaddal. Figyeld tested reakcióit. Figyelj a megérzéseidre. Ne csak az eszedre, hanem a szívedre is hallgass. Próbáld tágítani a komfortzónádat.

 

A komfortzónád átlépése nem könnyű feladat. Mert egyszerűbb a rendszert/másokat/a körülményeket szidni, mintsem, hogy egy lépést is megtegyél a céljaid felé. De csak az mer kilépni, aki belül rendben van, boldog. Mert tudja, hogyha kívül nem is jön minden össze, azzal hogy próbálkozik/próbálkozott, máris több lehetőséggel, több hozzá hasonló (rezgésű) emberrel kerülhet kapcsolatba, így a komfortzónája tágul. És mégha kudarc is éri, van hová visszavonulnia. Önmagába, a boldogságba.

Az én (ön)boldogságreceptem?

1.Önmagunk megismerése ima, meditáció, jóga, egyéb mozgásterápia által.

2.Reggel célokkal ébredni (és akkor sem elkeseredni, ha nem jön össze aznap, amit terveztünk)

3.Folyamatos hála mindenért (jóért és "rosszért" is).

4.Önmagunk folyamatos fejlesztése (akár rezgésünk emelése imával, reikivel, akár a való világban számunkra hasznos tudás elsajátítása: bármilyen témában, ami érdekel).

5.Olvasás - képzeletünket trenírozza, a jobb és bal agyféltekét összehangolja, és ellazít.

6.Minden este megköszönni az aznap velünk történteket. Bármi is volt, a javunkat szolgálja.

7.Mindig mosolyogni!

8. Jóban lenni magaddal!

9. Nem keresni a boldogságot, hanem megtalálni önmagadban!

A boldogság maga a létezés. Az, hogy újabb nap következik az életedben és minden egyes nap képes vagy megváltoztatni a sorsod. És akár mások életét is!

Lev Tolsztoj: "Ha boldog akarsz lenni, legyél!"

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr7016333048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása