Lótusz

Lótusz

Etka anyó életvezetési tanácsai mindenkinek

2016. augusztus 15. - Lótusz_blogger

Etka anyó az örökifjú, aki 55 évesen kidolgozta saját jógairányzatát, és ezáltal súlyos betegségeit meggyógyította

Etka anyó az örökifjú, aki 55 évesen kidolgozta saját jógairányzatát, és ezáltal súlyos betegségeit meggyógyította. Imádta a férje, élvezte az élet minden pillanatát és 80 évesen még görkorcsolyázott. Etka anyó 93 éves korában hunyt el. Kártyikné Benke Etka, alias Etka anyó 1920. január 1-jén látta meg a napvilágot Kiskunhalason. Súlyos szívbetegséggel és nyitott hátgerinccel jött a világra, de felül tudott kerekedni a szenvedéseken és megalkotta saját programját, az Etka-jógát. Ezzel a módszerrel meggyógyította önmagát és sokaknak segített, akik különféle betegségekkel küzdöttek. Etkát már fiatalon érdekelték a különböző világnézetek, filozófiai irányzatok és a nyelvtanulás. Állandóan képezte magát, mégis 55 évig élt abban a tudatban, hogy betegségei nem gyógyíthatók, majd egy fordulat következett be az életében és megtanult betegség, fájdalom és szenvedés nélkül élni.

Szenvedélyes és kíváncsi, nagyon nyitott nő volt, aki tanulmányozta az emberi test és az elme kapcsolatát és fejlesztését. Mindenféle keleti és nyugati mozgáskultúrát kipróbált. De végső felismerése az volt, hogy a légzés és mozgás a legfontosabb a mozgásterápiáknál.

  "Volt szerencsém rájönni, hogy az ősi adottságunkat hogyan tudjuk megőrizni, vagy újra kifejleszteni minden korban. Állandóan ugyanúgy, mint egy egészséges kisgyermek, érezni és élvezni a frissességet" - írta Etka anyó. Az ő módszere az állandó gerincmozgás volt, amely a napi gyakorlásnak köszönhetően visszaállítja a gerincoszlop egészséges állapotát. Technikájának másik alappillére a tudatos és tökéletes légzés. "Lélegezzünk úgy, ahogy kell, cseréljük jól a levegőt, hagyjuk a vérkeringést, a légzést szabadon áramlani, ne gátoljuk, és akkor élni fogunk, nem hatalmasodik el a betegség rajtunk" - hirdette Etka anyó.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=2itINhzUP5c[/embed]

A lelki és testi fejlődés Etka magánéletére is pozitív hatással volt: sok együtt töltött évtized után férje a világ legcsodálatosabb nőjének látta feleségét, egy igazi nőnek, akit megálmodott magának. Sosem lehetett megszelídíteni a mindig változó, játékos, pajkos asszonyt, aki meglepő bölcsességgel rendelkezett. Etka 83 évesen még görkorcsolyázott, bordásfalon függeszkedett és kondícióját a húszévesek is megirigyelték.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=glx3wFA3T34[/embed]

Etka anyó tanításai a halála után is élnek és segítenek mindazoknak, akik szeretnének egy jobb és egészségesebb életet önmaguk és környezetük számára.  Bár Etka anyóval nem találkoztam, testvérénél, Császárné Benke Máriánál még gyermekkoromban jógáztam. Nagyon jó volt! :)

Ennyire nem voltam pici:

etka-anyó-2.jpg http://ossejt-terapia.shp.hu


Ő is az Etka-jógát használta. És Etka-anyó alapelveit, melyet most szeretettel megosztok veletek.

- Mozgasd a gerinced! Jógázz és legyen rugalmas a gerinced, mert ennek egészsége az egész testre kihatással van.
- Lélegezz tökéletesen! Az életerő a levegővel jut a szervezetedbe, ezért használd ki a tüdőd teljes kapacitását, és tanulj meg tudatosan lélegezni.
- Vissza a csecsemőkorba! Úgy jössz a világra, hogy minden testrészed rendben van, de már kisgyermekkorodban elrontod a testtartásod, ezért vissza kell térned az alapokhoz.
- Rakd helyre a fejed! Ha jól tartod a fejed, egyenes lesz a gerinced.
- Rugalmas test - rugalmas tudat! Tested rugalmassága megmutatja, hogy az életedben bekövetkezett eseményekhez mennyire tudsz alkalmazkodni.
- Ne hagyj helyet a betegségnek az életedben! Ne a betegségről beszélj, hanem figyelj az egészségedre.
- Magadtól várd a boldogságot, sosem mástól! Ha elégedett vagy és kiegyensúlyozott, akkor a környezeted is ezt fogja visszatükrözni.
- Ott teremtsd meg a nyugalmat, ahol idegesség van! Tanuld meg uralni az érzelmeidet és a gondolataidat.

forrás

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr7116333062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása