Lótusz

Lótusz

Az 5 legkülönlegesebb olimpikon Rióban

2016. augusztus 18. - Lótusz_blogger

Bár mi, magyarok a saját honfitársainkért szurkolunk, és a több sportoló hidegen hagy, azért érdekes indulók is versenyeznek Rióban a külföldi csapatokban. Például olyan induló is van, aki véletlenül került ki az Olimpiára.

Michalis Kalomiris, az ügyvéd, aki véletlenül kvalifikált

Michalis Kalomiris

Michalis Kalomiris görög jogász meglepődött, amikor a nevét az olimpiára kvalifikált maratonfutók között látta. Ez úgy történt meg, hogy a római maraton, amin 2015 márciusában a hobbifutóként elindult - az olimpiára kvalifikáló verseny volt, ahol az első 10 befutó kvótát szerzett. Ő nyolcadikként ért a célba.  Michalis tehát szándéka nélkül kijutott az olimpiára, ahol egyébként el is fog indulni. Emiatt három hónapig szünetelteti a praxisát. További infókat  itt találsz róla!

 

Zahra Nemati, több ok miatt is első

Zahra Nemati

Zahra Nemati története valóban egészen különleges. Először is ő vitte Rióban az iráni csapat zászlóját, ezzel pedig ő az első nő az országából, aki felvezethette az olimpiai csapatot. Másodszor pedig ő az egyetlen iráni nő, aki olimpiai aranyat nyert. Harmadszor pedig egy komoly autóbaleset miatt a teakwandobajnok sportágat váltott, és íjász lett belőle. Negyedszer Nemati mind az olimpián, mind a paralimpián is indulási jogot nyert íjászatból, a paralimpián pedig még címvédőként is indul.

 

Julius Yego, aki a Youtuberól tanult meg sportolni

Julius Yego

Julius Yego, a kenyai sportoló 2015-ben a pekingi atlétikai világbajnokságon gerelyhajításban új Afrika-csúcsot dobott: 92,72 métert. A világbajnok az olimpiai aranyra is esélyes, annak ellenére, hogy Yego a gerelyhajítást edző híján videókból sajátította el. Yego azt nyilatkozta, hogy  Andreas Thorkildsen, a norvég gerelyhajító  videóit tanulmányozta a legtöbbet.

 

Gaurika Singh, a legfiatalabb olimpikon, aki egy súlyos földrengést is túlélt

Gaurika Singh

Gaurika Singh a riói olimpia legfiatalabb versenyzője, 13 éves. A fiatal lány 2015-ben egy 7,8-as erősségű földrengést élt túl egy katmandui lakás 5. emeletén. Ebben a katasztrófában 9000 ember vesztette életét. Gaurika Singh 100 háton indult az olimpián, és a 31. helyen végzett.

 

Oksana Chusovitina, már a 7. Olimpiáján vesz részt

Oksana Chusovitina

Az üzbég Oksana Chusovitina 41 éves, és már a hetedik olimpiáján szerepel. Ez azért is meglepő, mert tornászként éppen abban a sportágban szerepel, ahol többen vannak a 20 év alatti versenyzők, mint az idősebbek. A tornász egyszer már visszavonult, de a babavárás és szülés örömei után visszatért, hogy folytassa a sportkarrierjét. 1992-ben Barcelonában aranyat nyert, 2008-ban Pekingben pedig ezüstöt szerzett. 

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr7216333064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása