Lótusz

Lótusz

Így támogathatja a feng shui a tanulást

2016. augusztus 28. - Lótusz_blogger

Így segítheti a feng shui az iskolakezdést és a tanulást

Már megosztottam veletek néhány feng shui-tippek korábban, és most, hogy kezdődik az iskola, egy kicsit a tanulásra fókuszálva osztom meg veletek a tapasztalataimat.

Hogy a kályhánál kezdjük, a feng shui egy ősi kínai térrendezési módszer, mely arra épül, hogy a csí (vagyis életenergia) folyamatosan mozgásban legyen az otthonunkban. Az, hogy merre és hogyan "mozog", befolyásolni tudjuk. Ehhez ismernünk kell a bágua-térképet, és már szinte el is kezdhetjük a rendezkedést. A bágua térkép 9 életterületet foglal magába.

bágua-2.jpg Bágua-térkép


A harmónia megteremtése érdekében a lakást fel kell osztanunk arányosan 9 részre. A felosztás két módon történhet: 1. vagy a bejárati ajtót vesszük alapul és onnan nézve (a lenti kép segít) osztjuk fel a lakást:

bágua

vagy 2. az eredetibb módszer szerint égtájak szerint határozzuk meg  az életterületeket az alábbiak szerint:

bágua 3

A gyerekszobát a legjobb, ha a gyermek, alkotókészség területen alakítjuk ki. De akkor se keseredjünk el, ha nem ott van a gyerekszoba. Bárhol lehet, de az alábbi ismereteket vegyük figyelembe.

A tanulás során először is célunknak kell lenni, sikeresek szeretnénk lenni. Még egy elsős is: szeretne sok piros pontot, matricát; Ő azt szeretné, ha szeretettel teli közösségbe járhatna, lennének barátai és a tanára korának megfelelően, pozitívan kezelné. Azt is szeretné (főleg a szülő), hogy érezzen rá a tanulás örömére, és ne duzzogva, kényszerből tanuljon, hanem élvezettel. Amellett, hogy tanul, legyen helye és ideje annak, hogy kreativitását is fejlessze - mert ez hozzájárul a könnyebb, sikeresebb tanuláshoz is.

A feng shui szerint több életterület áll kapcsolatban a tanulással, az alábbiakat részletezem.

Az önművelés, tudás terület

Az önművelés, tudás életterület az Észak-Keleti részen található. A föld elem tartozik hozzá. Színei a földszínek (sárgák, barnák), a lila, a királykék. Ezen a területen jó elhelyezni a könyveket, iskolai holmikat, tanulással kapcsolatos dolgokat. A tanulás szimbolikus állatai a bagoly (a tisztánlátás, az intuíció, a bölcsesség állata), a delfin (játékosság, kreativitás, kommunikáció), elefánt (erő, kitartás, türelem).

 

A gyerek, alkotókészség

A gyermek, alkotókészség életterület a Nyugati irányban található. Ez a terület a fém elemhez tartozik. A fém elem színei a fehér, a szürke, és a fémszínek: ezüst, arany, bronz, réz. A formák közül kerek, a gömb erősíti ezt a területet. Ha ezen a részen van a gyermekszoba, tanulósarok, akkor ez rendkívül inspirálóan hathat a gyerekre. Itt könnyebben bír gondolkodni, és nem fogja nyűgnek érezni a tanulást.

Emberi kapcsolatok, karrier

Bár a felnőttek azt gondolják, hogy csak nekik van szükségük a sikerre, az előrelépésre, a gyermekek is nagyon vágynak arra, hogy céljaikat elérhessék (egy jobb jegy, javítani valamelyik tantárgyból, több barátjuk legyen...). Ez a terület északi irányban található. A víz elemhez tartozik, a fekete, és a vízszínek (kékek, lilák) és a szabálytalan formák rendelhetők hozzá. Ide érdemes kitenni olyan képeket, melyen a sikerek vannak megörökítve (érmek, oklevelek), illetve olyan célokat ábrázoló képeket, amit el szeretnénk érni. Fotót, de akár a gyerek egy rajzát is kitehetjük.

 

A tanulósarok legyen világos helyen, legyen kényelmes, ne legyenek körülötte zavaró tényezők (játékok, tévé, zene....). Legyen elég hely a könyveknek, füzeteknek, irodaszereknek.

Legyünk a gyerekekkel türelmesek, és ne legyenek túlságosan magasak az elvárásaink vele kapcsolatban. Ne nyomasszuk őt. Hagyjuk a saját tempójukban fejlődni. De szeretettel támogassuk őket.

Ahhoz, hogy lelkileg is kiegyensúlyozott, friss, befogadó legyen, a relaxáció pozitívan hatnak. Ha úgy érzed, vezesd be őt ebbe a világba.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=7sGrDvI8DfI[/embed]

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr3716333082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása