Lótusz

Lótusz

A boldogság kék madara - meglepő önismereti teszt

2016. augusztus 30. - Lótusz_blogger

A Boldogság kék madara hozzád is megérkezhet - mit kezdesz vele, ha betoppan az életedbe?

Képzeld el, hogy egy napon berepül az ablakodon egy kék madár (a boldogság kék madara) és csapdába esik. Valamiért szórakoztatónak találod a madárkát, ezért a kalitkában hagyod. De legnagyobb meglepetésedre másnap a kék madár színe sárgára változik. A harmadik napon is megváltozik a madár színe: piros lesz, majd a negyedik napon feketévé válik.

Képzeld el, hogy ötödik nap milyen színű lesz a madárkád?

1. A madár nem vált színt, fekete marad.

2. A madár visszaváltozik az eredeti kék színére.

3. A madár fehér színűre vált.

4. A madár aranyszínűvé válik.

A négy variáció közül melyiket érzed magadénak?

 

A megoldás

Magyarul szoktuk mondani, hogy a Boldogság kék madara - meglátogat bennünket. De ez a kék madár nemcsak a boldogság, hanem a szerencse madara is. Az, hogy változik a színe, a bizonytalanságot jelzi: mennyire hiszed el, hogy boldog és szerencsés lehetsz?

Ha a madarad

1. fekete marad: pesszimista életszemléletű vagy

Hajlamos vagy azt hinni, hogy ha a dolgok rosszra fordulnak, azon már nem lehet változtatni. Legyél bizakodóbb, higgy abban, hogy a dolgok jóra fordulnak. Borúra derű! Minden éjszaka után megérkezik a hajnal!

2. újra kék lesz: gyakorlatias és optimista vagy

Tisztában vagy azzal, hogy az élet jó és rossz dolgok keveréke. Ezért nyugodtan és csendben igyekszel átvészelni a nehézségeket. Ezzel megelőzheted a stressz miatti szorongást és a "nehéz" idők, az életben történő katasztrófák vagy hullámzások idején is kiegyensúlyozott tudsz maradni.

3. fehér színűre vált: nyomás alatt higgadt tudsz maradni

Ha valami váratlan dolog történik veled, egyáltalán nem kavar fel. Ha azonban a végtelenségig feszül a rossz dolog körülötted (akár emberi kapcsolatokban, akár az üzleti életben), akkor fogod magad és keresel egy jobb környezetet. A célod lebeg a szemed előtt. Ha kell változtatsz a hozzá vezető úton, de a célról nem veszed le a tekinteted.

4. aranyszínűvé válik: "rettenthetetlen" vagy

Gőzöd sincs a stresszről, a nyomásról. Bármi történik is veled, bármilyen változás történik körülötted, te ezt egy újabb lehetőségnek fogod fel. Olyan vagy, mint Napóleon, aki ezt mondta: "A lehetetlen - az nem egy francia szó." Azonban légy óvatos! A bátorság és a vakmerőség között nagyon keskeny a határ!

fordította: Lótusz

(forrás)

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr6116333088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása