Lótusz

Lótusz

Ezért tarts mindig két diót a táskádban!

2016. szeptember 26. - Lótusz_blogger

Itt az ősz, potyog a dió a fáról. Ha találsz két darabot, vágd zsebre, elmondom, miért!

Őszre a testünk elfárad, na és beindul a nagyüzem a nyári pihenés után. A stressz is megtalálja azokat, akiknek a belső nyugalma meginog. Azért, hogy a stressz és a hűvös időjárás ne betegítsen le bennünket, keleti filozófiai alapokon nyugvó akupunktúrát, illetve az ahhoz hasonló akupresszúrát vehetjük elő. Ezen kívül a reflexológia is nagyban segíthet egészségünk, életminőségünk javulásában, vagy legalábbis a jó állapot megtartásában.

kéz-reflex.jpg tuzkor.hu


Mielőtt a szkeptikusok azonnal ellentámadásba kezdenének, a reflexológiát az orvosi egyetemen is tanítják, tehát nem hókuszpókuszról van szó. A reflexológia szerint a talpon és a tenyéren is idegvégződések találhatók, melyeket ha stimulálunk, akkor az adott szerv működésére gyakorlunk hatást.

De hogy jön ide a dió?

dio

Ha két darab diót fogunk a tenyerünkbe és körbe-körbe mozgatjuk, akkor a dió ideális módon masszírozza a tenyerünket. Ezáltal az idegvégződéseinket stimulálják, így pedig a szerveinkre gyakorlunk pozitív hatást. A dió héja kemény és megfelelő nyomást gyakorol az akupresszúrás pontokra.

Ha fenti képen bemutatott módon, körkörösen mozgatjuk a diókat a tenyérben, akkor pozitív hatást gyakorolhatunk a szívre, májra, tüdőre, és az összes belső szervünkre. Ez a gyakorlat az alulműködő szerveket stimulálja, a túlműködést pedig gyengíti.

A dió-akupresszúrával nemcsak a gyógyulási folyamatokra hathatunk, de lelkünkre is: lenyugtathatjuk vele magunkat. Hogyan lehet gyors relaxálást elérni 2 dióval?

Vegyél a két kezedbe két-két diót és mozgasd körkörösen a csonthéjast. Néhány helyen (a csuklónál és az ujjak hegyénél) gyakorolj nyomást. A kézzel való babrálás és az energiák kiegyenlítése lenyugtat, gyógyít, relaxálttá tesz.

Ezért tarts mindig diót a táskádban!

Innen fordította: Lótusz

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr3316333144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabilla magóc 2016.10.18. 07:53:32

Nagyon megfelel pl. ősszel két szem vadgesztenye is. Előnye, hogy könnyebben elmozdul egymáson, és negatív sugárzás elnyelő hatása is van. Ha nem megy egy kézzel,(gyerekek/idősek/reumások) össze is dörzsölhetjük a tenyerünkben a diókat/gesztenyéket. Jó egészséget!
süti beállítások módosítása