Lótusz

Lótusz

Ez az élet titka a világ legidősebb orvosa szerint

2016. október 22. - Lótusz_blogger

Dr. Shigeaki Hinohara a világ legidősebb orvosa, aki még mindig aktívan praktizál. 2014-ben, amikor betöltötte a 103. életévét a hosszú és egészséges élet titkáról kérdezték. Ő az alábbi 10 pontban foglalta össze mindazt, amit megtapasztalt és felhasznált a jó élethez.

 

1. Érezd jól magad a bőrödben!

Az egészséges táplálkozás, a megfelelő mennyiségű és minőségű pihenés elengedhetetlen a hosszú élethez, de a legfontosabb az, hogy jól érezzük magukat. Úgy kell élnünk, ahogyan a gyerekek játszanak: megfeledkeznek minden másról: arról, hogy álmosak, vagy éhesek. A felnőttek is, ha olyan dolgot művelnek, amiben örömüket lelik, energiával töltődnek fel és minden akadályt képesek leküzdeni.

1. Figyelj oda a testsúlyodra

A testünk számára nehézséget jelent, ha folyamatosan túlsúlyt kell cipelnie. Ezért étkezzünk egészségesen, könnyű ételeket fogyasszunk. Nem szabad tele tömnünk magunkat, mert lusták leszünk, nehéznek, fáradtnak fogjuk érezni magunkat.

Dr. Shigeaki Hinohara menüje: „Reggelre egy kevés kávét iszok, majd egy pohár tejet és egy pohár narancslét, amelyben van egy evőkanál olívaolaj is, amely segít megőrizni a vérerek egészségét, és a bőrt is selymessé varázsolja. Délben egy pohár tejet és pár aprósüteményt fogyasztok, abban az esetben, ha nagyon elfoglalt vagyok. Nem érzem ilyenkor az éhséget, mert annyira koncentrálnom kell a munkámra. Vacsorakor a zöldségek kerülnek az asztalra, egy kevés hallal, és rizzsel, de ez egy héten csak kétszer fordul elő. A könnyű és egészséges húsból is hetente 100 grammot fogyasztok.”

1. Mindig legyen terved

Ha célunk, tervünk van, az okot ad arra, hogy tovább éljünk. Kellenek a feladatok, melyek örömet okoznak. Ez mind a testnek, mind a léleknek, és a belső erőnek is nagyon jót tesz, mert ilyenkor hihetetlen energiák szabadulnak majd fel bennünk.

1. Szeresd, amit csinálsz

Azok az emberek, akik megszállottan szeretik a munkájukat, olyan energiával, erővel rendelkeznek, ami semmihez sem hasonlítható. Mindennap azt érzik, hogy előre kell lépniük, motiváltak a fejlődés iránt, és folyamatosan úgy érzik, hogy minden egyes nap tenniük kell valamit, és tovább szeretnének élni. 60 év felett is lehet a családunk, a társadalom számára is hasznos elfoglaltságot találni. Ha rálelünk az útra, amelyen haladni szeretnénk, sokáig fogunk élni.

1. Oszd meg másokkal is a tudásod

Egyre több jól képzett, okos ember van, de közülük csak kevesen osztják meg másokkal tudásukat. Pedig a megszerzett tudás továbbadásával te nem leszel kevesebb, sőt jó érzéssel tölt el, ha tudásokat átadhatod. Ez gazdagabbá teszi az életünket.

1. Vedd észre a természet csodáit

Rendkívül megnyugtató, öngyógyító környezet, a békés, nyugodt természethez közeliség. Hallgasd a madarak énekét, simogass állatokat, szippantsd be a természet illatát. Ez a környezet gyógyhatással bír.

1. Lift helyett használd a lépcsőt

Ez egy nagyon egyszerű módszer, hogy formában, erőben tartsuk az izmainkat. Ne hagyjunk ki egyetlen lehetőséget sem, ha bírjuk magunkat, lépcsőzzünk!

1. Az anyagi javak nem jelentenek mindig boldogságot

Az igazán fontos dolgok nem mérhetők pénzben. Szeressük az életet, az életünket, a mellettünk élőket, a természetet.

1. A rosszban is lásd meg a jót

Az élet kiszámíthatatlan. Nem biztos, hogy minden pillanatát élvezed. Sőt előfordulhatnak nehezebb időszakok, de ilyen esetben is meg kell próbálni az élet pozitív oldalát nézni, mert élet szeretete, a jó dolgok felfedezése erőt ad.

1. Legyen példaképed

Fontos, hogy legyenek olyan emberek, vagy akár egy, akire felnézhetünk, tisztelhetjük, elismerhetjük a tudását, és tanulhatunk tőle.

Ha észrevetted, minden egyes pontot egyessel jelöltem. Mert nem rangsoroltam. Mind ugyanolyan fontos!

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr516333202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Teleki Gyula 2016.10.22. 06:40:58

Nem kell meghalni...

Kata Kécza 2016.10.23. 16:27:13

Lehet, hogy "nem kell" meghalni, de mindannyian meghalunk.

Kata Kécza 2016.10.23. 16:28:20

Lehet, hogy "nem" kell meghalni, de mindannyiunk meg fog halni egyszer.
süti beállítások módosítása