Lótusz

Lótusz

Ezt üzeni az óvodai jeled

2016. november 09. - Lótusz_blogger

Én a 80-as évek elején voltam kicsi és jártam oviba, miközben a húgom bölcsis volt. Eléggé szégyenlős kislány voltam, annyira nem szerettem oviba járni. De nemrég az egyik volt osztálytársam, aki ovistársam is volt feltett egy ovis fotót. És olyan jó volt nosztalgiázni... :)

Szerintem az ovi jót tesz a gyerekeknek is, mert közösségbe kerülnek, de az anyukáknak is, akik végre felnőttes dolgokkal is foglalkozhatnak, amíg a gyerek az oviban van. Mindenki szeret nosztalgiázni, ezért gondoltam, hogy az óvodai jelekről írok egy bejegyzést. A jelek üzenete á la Melinda... vagyis elmondom, szerintem mit üzentek ezek a véletlen hozzánk került, vagy kiválasztott tárgyak.

(Nem ABC-sorrendben vannak - hanem ahogy jött az ihlet ;-) Ezért picit keresgélned kell! :) )

blikk-ovodai-jelek.jpg kép: blikk.hu


Ablak

Nyitott vagy a világra és érdeklődő vagy. Sok barátod van és szereted magad körülvenni a hozzád közelállókkal.

Ajtó

Folyton a lehetőségeket keresed. És általában meg is találod őket. Tehetséges vagy és újító.

Ház

Az otthon melegére vágysz, szereted a nyugalmat és a megbízhatóságot. Szeretsz otthon lenni, sokan hallgatnak rád.

Alma

Az egészséges életmód híve vagy. sokat foglalkozol a testeddel. Mindig mosolyogsz, kedves vagy az emberekkel.

Nap

Szereted, ha körülötted forog a világ. De a szeretetet, amit kapsz, azt visszaadod a körülötted élőknek. Jó érzés a közeledben lenni.

Fa

Ragaszkodsz a gyökereidhez, a hagyományokhoz, ugyanakkor vágysz a folyamatos fejlődésre. Gyakran kérnek tőled tanácsot az emberek és vigaszt nyújtasz másoknak.

Falevél

Az élet körforgása nagyon jelen van az életedben. A kommunikáció fontos számodra. Jól boldogulsz olyan munkában, ahol folyamatosan új ötletekre van szükség.

Körte

Te egy igazi különc vagy. Jobb szeretsz egyedül lenni, mint nagy társaságban. A különleges dolgok nyújtanak örömet számodra.

Nyaklánc, gyűrű

Kedveled a divatot, szeretsz öltözködni. Csinos vagy, adsz a megjelenésedre. Szereted a csilli-villi dolgokat, hűséges vagy. 

Hal

A hűség, és az érzékenység mintaképe vagy. De nem könnyen adod ki magad másoknak. Nehezen nyílsz meg, szereted az embereket.

Katicabogár

Szeretsz ismerkedni. Étkezésben ínyenc vagy. Családi körben jól érzed magad.

Bögre

Szeretsz beszélgetni, egy jó kávé mellett akár órákig el tudsz üldögélni. Fontosnak tartod az emberi kapcsolatokat. Szükséged van a lazításra egy pörgős nap után.

Virág

A klasszikus dolgokat kedveled. Öltözetben inkább az elegáns vonalat képviseled. Ha nő vagy, nagyon nőies, ha férfi, egy igazi úriember vagy. Néha kicsit bohókás vagy.

Zászló

Rendszerető, néha már túlzottan precíz, hagyománytisztelő vagy. Vonzódsz az egyenruhához. Érdekel a történelem, szeretsz utazni.

Hajó

Számodra a legfontosabb a karrier. Sokat dolgozol és sikeres vagy. Mindez számodra örömet nyújt.

Labda

Gyermeki játékosság felnőtt korodban is megmarad. Szereted a sportokat, gyakran sportolsz. Szeretsz a középontban lenni.

Gyertya

Érzékeny, spiritualitásra fogékony ember vagy. Szereted a meghittséget, a romantikát. Szerelmes alkat vagy.

Béka

Annak ellenére, hogy próbálsz mindenkit eltávolítani magadtól, szeretnéd, ha szeretnének. Ritkán nyílsz meg, de akit a bizalmadba fogadsz, azzal mindent megosztasz.

Bohóc

Érzékeny és mély érzésű ember vagy. Szereted az embereket boldoggá tenni, néha "sírva" nevettetsz.

Ceruza-toll

Egy költő vénája veszett el benned. Szereted írásban kifejezni magad. Érzékeny vagy. Nehezen nyílsz meg, de jól kommunikálsz írásban. Néha kicsit túlságosan romantikusan fogod fel a dolgokat.

Csiga

A te házad a te várad. Szeretsz otthon lenni. Inkább egyedül, mint társasággal vagy. Precízen és picit lassan végzed a feladataidat, de nagy átéléssel.

Dominó

Imádsz játszani, sosem nősz fel igazán. A hazárdírozás sem áll távol tőled. Logikus vagy, és okos, de a szerencse nem mindig áll melletted.

Fésű

Precíz, összeszedett, intelligens ember vagy. Az apró dolgokban is megtalálod a szépséget. Rendezetten élsz és példamutatóan viselkedsz. Úriember/ igazi nő vagy.

Gomba

Szeretsz beleolvadni a környezetedbe, nem szeretsz feltűnősködni. Nem szeretsz egyedül lenni. Szereted a kényelmet és a jó kiszolgálást. Jóízűen élsz, jóízűen eszel.

Hóember

Odaadó és kedves vagy. Szereted, ha sokan vesznek körül. Alkalmazkodó vagy, és szerény. Nehezen oldasz meg problémákat egyedül.

Létra

Sikeres, vállalkozó típus vagy, képes vagy a folyamatos fejlődésre. Intelligens vagy, vezető típus vagy. Lételemed a kihívás.

Lapát

Szorgalmas vagy, szeretsz pepecselni. Kreatív vagy és szereted a fizikai munkát. Vannak terveid és igyekszel a mérföldkövekhez igazítani az életedet.

Óra

Precíz, célorientált, pörgős ember vagy. Vagy épp a másik véglet: ráérősen, komótosan végzed a feladataidat, mert úgy gondolod, a munka úgyis megvár. Pontos vagy és kedves.

Pillangó

Könnyed vagy, nem veszel semmit a szívedre. Szeretsz utazni és ismerkedni. A világot egy csodaszép, sokszínű helynek látod.

Rádió

A hírek szerelmese vagy, na és a pletykák is érdekelnek. Szeretsz beszélgetni, mindig mosolyogsz. Tyúkanyó-típus vagy.

Sál

Lágy és nőies vagy, mint egy édesanya, aki óvja és védi a szeretteit. Számíthatnak rád az emberek, sok barátod van. Családcentrikus vagy.

Szemüveg

Nehezen nézel a szembe a valósággal, álomvilágban élsz. Jobban kedveled a homályos dolgokat. Művelt vagy, és széles látókörű, de nem mersz igazán élni.

Tükör

Érdekelnek a misztikus dolgok, jó az intuíciód. Nyitott vagy és pozitív személyiség. Beragyogod a környezeted életét.

Vödör

Gyűjtögető-típus vagy, nehezen válsz meg régi holmiktól. Nem bízol semmit a véletlenre. A régi sérelmeidet nem könnyen engeded el, pedig hatalmas erőt szabadíthatsz fel vele.

Váza

Szereted a szép holmikat, kiegészítőket. Romantikus típus vagy. Az igazi személyiséged szereted elrejteni az idegenek elől, de a hozzád közel állóknak annál inkább. Elhalmozod őket szereteteddel.

Tulipán

Nőies, érzékeny és kedves ember vagy. Szereted a változatosságot. Jól tudsz másokat meghallgatni, és sokan kérik a tanácsodat. Szeretettel-teli kisugárzással rendelkezel.

Szív

Mindig vidám és kedves vagy. Szeretet vesz körül, nyugodt és türelmes ember vagy. Melegséget sugárzol és kommunikatív vagy.

Csillag

Szeretsz a középpontban lenni, nem zavar a reflektorfény. Tehetséges vagy, művészi ambícióval rendelkezel. Szereted az embereket, a nagy társaságot.

Kifli

Szereted a pocakodat,  imádsz jóízűeket enni. Kedves vagy az emberekkel. Boldog családi életre vágysz.

Kiscsirke

Szereted, ha pátyolgatnak, bújós vagy. Sok barátod van, főleg olyanok, akiket már gyermekkorod óta ismersz. Számodra nagyon fontos a család.

Rakéta

Vállalkozó szellemű, kreatív ember vagy. Nem félsz a kihívásoktól és lehengerlő vagy. Magabiztosságod a környezetre is átsugárzik. Vezető alkat vagy.

Cseresznye

Mosolygós, nyitott, barátságos ember vagy. Szeretsz játszani, a lelked örökké fiatal. Jó veled lenni!

Olló

Kissé különc, kreatív ember vagy. Szeretsz egyedül lenni. Jól boldogulsz az életben, gyakorlatias vagy.

Kancsó

Befogadó és elfogadó vagy. Könnyű veled szót érteni. Nálad gyengébbek gondoskodónak és szeretetteljesnek látnak és bíznak benned.

Eper

Bohókás, mindig jókedélyű vagy. A belső, lelki dolgaidat kevés emberrel osztod meg. Jószívű ember vagy.

Masni

Szeretsz játszani, könnyen barátkozol. Nyitott személyiség vagy, aki mindenkit igyekszik felvidítani.

Fagyi

Szereted a napsütést, a jó időt. Szeretsz sportolni és kedveled a könnyed kapcsolatokat. Sok barátod van.

Puska

Picit harcias vagy, de mindezt csakis azért, hogy a szeretteid megvédd. Sosem öncélúan támadsz. A számodra fontos emberek mellé állsz, még akkor is, ha nem értesz egyet velük.

Kés

Nagyon jó észjárású vagy. Gyorsan gondolkodsz, gyorsan cselekszel. Az üzleti életben megtalálod a számításod.

Kosár

Befogadó, házias ember vagy. Szereted a nagy vendégséget, ilyenkor akár napokig sütsz-főzöl a konyhában. Az otthonod meleg, barátságos.

Öntözőkanna

Szereted a természetet. Az emberekkel odafigyelő, barátságos vagy. Néha kicsit túl intenzívek az érzéseid, melyet azok, akik nem ismernek jól, félreértenek.

Szőlő

Optimista életszemléletű vagy és igazi csapatjátékos. Szereted a felhőtlen szórakozást. Inkább idősebb korodban vagy sikeres a karrierben, emberi kapcsolatokban.

Esernyő

Óvatos, megfontolt ember vagy. Mindig ügyelsz a részletekre. Érdekel a divat. Elővigyázatos és spórolós vagy.

A te jeled kimaradt volna? Akkor kommentbe írd be (a blog oldalán, vagy facebook-oldalán), vagy írj üzentet és frissítem!

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr1416333254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cvitamin 2016.11.10. 13:31:04

Családomban az ovis jelek: piros, kis csizma, gomba, fa, pöttyös labda. A mai napig emlékeznek rám pedig a "kis csizma" már 40 évén is túl van:-)
süti beállítások módosítása