A világ legfinomabb sajtos rúdja (bögrésen is)
Ezt a sütit már régóta fel akartam tenni a blogra. Ez "A SAJTOS RÚD". A keresztanyám minden egyes családi programra ezt a sajtos ropogtatnivalót készíti el vendégváró falatként. Ha ne adj'Isten, véletlenül nem készíti el, akkor szinte meglincseljük! ,-)
Sajtos rúd
Hozzávalók:
4 bögre (40 dkg) liszt
2,25 bögre (25 dkg) margarin
1 evőkanál ecet
1 teáskanál (ízlés szerinti) só
4-5 evőkanál víz az összeállításhoz
sajt a rúd tetejére
A lisztet, margarint, ecetet, sót összegyúrom, majd hogy a linzernél kicsit keményebb tésztát kapva csíkokra (1-1,5 cm szélesre és kb. 10 cm hosszú egyforma darabokra) vágom. Megkenem tojássárgájával, majd megszórom reszelt sajttal. Sütőben halvány barnára sütöm. Figyelni kell rá, nehogy megégjen!
Jó étvágyat kívánok!