Lótusz

Lótusz

Jézus megtanít az időmenedzselésre

2017. január 13. - Lótusz_blogger

A nap mindenkinek 24 órából áll. De miért van az, hogy az egyik embernek a napjai lassan, unalmasan, semmittevéssel, a másiké pedig pörgéssel és hatékonyan telnek? Az időmenedzsmentnek köszönheti az utóbbi, hogy sokkal több dolgot tud belesűríteni a napba és ezzel hatékonyabbá válik. De ma nem arról lesz szó, hogyan oszd be helyesen az idődet. Csak néhány képet villantok fel neked Jézus életéből, amivel saját életed hatékonyabbá teheted. Olvasd nyitott szívvel!

1 Jézus és az ima

Jézus rendszeresen imádkozott. Nemcsak ebből állt az élete, de akár hajnalban, akár sötétedés után mindig elvonult, hogy az Atyával beszélgessen. Mi, emberek, a rohanó világban azt mondjuk, hogy nincs időnk imádkozni. De mi lenne, ha egy félórával korábban kelnél fel? Vagy, ha később mennél aludni egy picivel? Vagy mi van akkor, amikor vársz a buszra? Vagy épp egy piros lámpánál kell autóban ülve percekig várni? Találd fel magad!

Miért jó imádkozni? Mert az ima emeli a rezgésszintünket, feltölt energiával, általa testileg-lelkileg egészségesebbekké válunk.

2. Jézus és a bűntelenség

Jézus bűntelen volt. De mi sajnos nem vagyunk azok. Azért születünk a Földre, hogy egyre tökéletesebbé és tökéletesebbé váljunk, tanuljunk hibáinkból és bűneinkből. A bűn eltereli a gondolatainkat céljainkról, csökkenti az energiánkat, időt vesz el. A legfontosabb, hogy 7 főbűnt elkerüljük. Ezek a büszkeség, falánkság, bujaság, harag, irigység, lustaság és a kapzsiság. Vétkezhetünk gondolattal, szóval és cselekedettel. Amíg az elménk a bűnnel van elfoglalva, addig nem jut idő arra, hogy Istenhez forduljunk. Pedig Jézus megváltott a bűneinktől. Vegyük előre Isten céljait a magunkéi helyett.

3. Jézus nem akart másnak megfelelni

Jézussal szemben rengeteg elvárás volt: a családja azt remélte, hogy többet fog dolgozni ácsként. A betegek azt várták, hogy meggyógyítsa őket, a farizeusok azt remélték tőle, hogy egyszer csak majd csendben marad. Jézus azonban csak egyetlen elvárásnak szeretett volna megfelelni: az Atyáénak. És mi, nők? Meg akarunk felelni a munkahelyen, a feleségként, nőként, anyaként... Biztos ezt szeretnénk?

 

4. Jézus világos stratégiával rendelkezett

"1Az Úr lelke nyugszik rajtam, mert az Úr kent föl engem. Elküldött, hogy örömhírt vigyek a szegényeknek, és meggyógyítsam a megtört szívűeket. Hogy szabadulást hirdessek a foglyoknak, és szabadságot a börtönök lakóinak. 2Hogy hirdessem az Úr kegyelmének esztendejét, Istenünk bosszújának napját. Hogy megvigasztaljam mind a gyászolókat." Iz, 61 1-3. Saját magunknak is fontos, hogy tisztában legyünk céljainkkal, vágyainkkal, hogy tudjuk merre felé tartunk. Ha viszont megkapjuk a hívó szót, melyet a lelkünk súg, követnünk kell, mert abban tudunk kiteljesedni.

5. Jézus fontossági sorrendet tudott tartani

Jézus arra tette fel az életét, hogy az embereknek megmutatja az Atya szeretetét, gyógyítja őket, tanítja őket. Mindig ezt tartotta fontosnak, mert ez volt a küldetése. Hogy a szeretetet árassza minden emberre. Nem kevesebb a mi feladatunk sem: szeressük magunkat és embertársainkat.

6. Jézus az idejét az embereknek adta

Bár volt küldetése, feladata, ő az embereket még szinte ennél is fontosabbnak tartotta. Ha éppen úton volt, és hívták, hogy mentsen meg valakit, akkor zokszó nélkül tette, és segített. Szánj időt te is a barátaidra, a családodra, gyerekedre, idősebb rokonokra. Ez mélyíti el a kapcsolatokat, a szeretetet beindítja a két fél között.

7. Együtt könnyebb

Jézus nem egyedül csinált mindent. Tanítványokat toborzott és kiosztotta a feladatokat számukra. Divatos kifejezéssel élve delegálta a munkát. Sajnos sokan hajlamosak vagyunk azt az elvet követni, hogy "amit én csinálok meg, az meg van csinálva". Pedig sokkal jobb, ha nem egyedül akarjuk megváltani a világot, hanem másokat is belevonunk, hogy ők is érezzék a munka örömét.

 

8. Jézus és barátai

Jézus mindig olyan emberekkel vette körül magát, akik érezték az elhivatottságot, és örömmel követték őt. Sosem kritizálták, hanem elfogadták, amit mondott. A munkatársai, a tanítványok a barátai lettek. Fontos, hogy jó légkört alakíts ki a munkahelyeden és ha netalán vannak is a közeledben "mérgező" személyiségű emberek, igyekezz elkerülni őket. Legyél olyanokkal, akik pozitívak és hasonlóképpen gondolkodnak, mint te.

9. Jézus ismerte a pihenés fontosságát

Bár Jézus volt olyan alkalom, amikor szombaton is dolgozott, de leginkább sürgős eseteknél. Egyébiránt Ő tiszteletben a szombatot, de felismerte, hogy a szombat van az emberért, és nem az ember a szombatért. Neki is szüksége volt a relaxálásra, a pihenésre, és ilyenkor el is vonult pihenni.  Szükség van a lazításra, különben a kiégés utolérhet, amely hosszú távon betegséghez vezethet.

10. Jézus tevékenyen élt

Bár Jézus képes volt a lazításra, amikor dolgozott, akkor nagyon tevékeny volt. A kemény munka meghozza Isten dicsőségét, mert azon keresztül ő munkálkodik. Munkánkat felajánlhatjuk a Jóistennek, akkor ő segíteni fog nekünk. De legyen időnk a szeretteinkre is:  “Aki pedig övéinek, főképp háza népének nem viseli gondját, az megtagadta hitét, s rosszabb a hitetlennél.” (1 Tim 5,8)

Innen fordította Lótusz.

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr8716333368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása