Lótusz

Lótusz

Ezért egyél meg minden nap egy almát

2017. január 22. - Lótusz_blogger

Az alma egy rendkívüli gyümölcs. Elmondom, miért fogyassz minden nap egy almát!

 

Egyedül az alma az a fajta gyümölcs, amelyet más ételekkel együtt is fogyaszthatunk anélkül, hogy erjedés lépne fel. Az alma rendkívüliségét már az ókorban ismerték, ezért nevezték a gyümölcsök királynőjének. A tárolása is nagyon könnyű, és ha odafigyelünk, akár tavaszig is eláll a gyümölcs. Jól tárolható, és jól szállítható. Érdekesség, hogy csak almát fogyasztva bármeddig elélhetnénk. Maximum jól megunnánk. Az almának több, mint 1000 fajtája létezik a világon. Mindegyikben megtalálható a fehérje, rostanyag,keményítő, sók, almasav, cukor, csersav foszfor, a vas, és a nátrium.

Az almát nagyon rövid idő alatt megemészti a gyomrunk, és szinte  azonnal energiát nyerhetünk belőle.
Magas foszfortartalmának köszönhetően sokat segíthet főleg azoknak, akik szellemi munkát  végeznek, vagy gyenge az idegzetük. Ha régóta nem fogyasztottál almát, és elszoktál tőle, akkor fokozatosan kezdd el az almaevést, először  csak egy-két falatot egyél belőle. Ezt nagyon rágd meg, egy harapás almát legalább ötvenszer, hogy alaposabban összekeveredjen a nyáladdal. Naponta növeld az adagot és ügyelj arra, hogy az alma pépként kerüljön a gyomrodba.

Gyümölcsöt csak magában fogyassz! Ha mást is szeretnél enni, akkor az almát ebéd előtt, vagy vacsora előtt legalább egy órával fogyaszd el. Ha úgy érzed, hogy az alma nem csillapítja az éhségedet, akkor ez azt jelenti, hogy valami baj van a gyomroddal vagy az emésztőrendszereddel. Próbáld meg ezt tudatosan és módszeresen helyreállítani. Tudnod kell, hogy soha nem a gyümölcs okozza a hasmenésedet, lázadat, vagy más kellemetlenséget, hanem az, amit a gyümölcs előtt ettél. A gyümölcsök nagy része gyógyító hatású, megszabadítja szervezetünket az eddig okozott károktól, mérgektől.

Az alma nagyon jó tisztító és gyógyító hatású a következő betegségeknél:
- ételmérgezés, bélhurut, vérhas, koli baktérium okozta bélfertőzés, de még a vesekő esetén is.

- Székrekedés nélkül képes gyógyítani a  hasmenést, szabályozza a bélműködést, tisztítja a húgyutakat, és a tüdőt.
- Gyógyítja a reumát, a köszvényt, mivel sói oldják a húgyköveket.

Az alma, mint gyümölcs organikus sói semlegesítik a fehérje bomlástermékeiből származó savakat. Kiválóan gyógyítja a hörghurutot, és a felső légúti betegségeket.

Jó, ha tudod,  hogy másként hat az édes, és másként a savanyú alma. Édes almát fogyasszanak mindazok, akik székrekedésben szenvednek, vagy vérszegények, és inkább savanykásabbat mindazok, akik esetleg túltápláltak, vagy reumás fájdalmakkal küzdenek. Mindkét fajtájú alma hatásos vértisztító, nagyon hasznos mindazoknak, akik érelmeszesedésben szenvednek, vagy gyenge a szívműködésük, esetleg aranyerük van, vagy a hölgyeknél jól használható a menstruációs zavarok megszüntetésére.

Minden embernek, de főleg azoknak, akik rendszeresen ülő munkát végeznek, legalább minden második hónapban kellene almakúrát tartani. Ez azt jelenti, hogy legalább egy napig csak almát ehet. Lehetőleg csak egészséges, lédús, és érett almát fogyasszunk és törekedjünk arra, hogy azonos fajtákat fogyasszunk, ugyanis minden almának más a savassági foka. Ne keverjük a különbözőfajta almákat egymással.

Az almát lehetőleg mindig teljes egészében fogyasszuk el. Ne dobjuk el az alma csutkáját sem, hiszen igen értékes jódot tartalmaz. Az alma fogyasztásával még az áldott állapot alatti hányingert is le lehet küzdeni.

Almakúrát egész évben lehet a szervezet regenerálása érdekében végezni 4-5 héten keresztül, melyből egy hét legyen a bevezetés.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr5716333384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása