Lótusz

Lótusz

Hogyan javíthatsz kapcsolataidon 60 másodperc alatt?

2017. január 29. - Lótusz_blogger

Bela Gandhi külföldön nagyon elismert kapcsolatterapeuta nem kevesebbet állít, minthogy bármely kapcsolatunkon javíthatunk mindössze 60 másodperc alatt. Egy nagyon egyszerű technikát mutatok be, amivel te is javíthatsz az emberi kapcsolataidon, legyen az a szerelmed, a  gyermeket, vagy épp a munkatársaddal való kapcsolat.

 

Javíts a szerelmeddel való kapcsolatodon

1. Öleld meg a partnered és tartsd a karjaidban 60 másodpercig. A szeretett személlyel való ölelkezés oxitocin és dopamin-hormonokat termel, amelyek felelősek a szeretet és az öröm érzéséért. A melegség és öröm legyen veletek egész nap, mintha egy puha, meleg paplannal burkolnád be magad.

2. Küldj egy üzenetet arról, hogy mit szeretsz benne, illetve, hogy milyen volt vele együtt. Emlékeztesd a partnered egy mindkettőtök által kedvelt emlékre, így mindkettőtök feltöltődik pozitív energiával.

3. Vigyél neki a kedvenc desszertjéből, rágcsájából. italából. Ez csak egy kis figyelmesség, de fontos a kapcsolat építésében. A szeretett személy a törődést és odafigyelést érzi belőle.

+1.: Egy mondat, amivel megmentheted a házasságod! ITT.

 

Barátokkal/barátnőkkel való kapcsolat erősítése

 

4. A barátokkal lehet, hogy ritkán találkozol, mert többször van valami más halaszthatatlan dolgod... :( De mi lenne, ha írnál neki egy üzentet: "Ma a rádióban a kedvenc dalod a hallottam és eszembe jutottál? Van kedved összefutni velem ma este egy italra?" - Egy ilyen üzenetre nem lehet nemet  mondani.

5. Küldj a barátnődnek egy virágot egy kis kártyával, melyen az alábbi üzenet van: "Fontos vagy nekem."

6. Hagyj egy hangüzenetet a legjobb barátodnak/barátnődnek és énekelj neki, vagy csak mondd el, mennyire örülsz, hogy ő  barátod/barátnőd. Biztos mosolyogva fogja hallgatni.

 

Figyelj oda a gyerekedre

7. Tegyél az uzsonnás tartójába egy kedves üzentet, vagy hangulatjeleket! A gyerekeknek fontos érezniük a szeretetet és a törődést.

8. Amikor a reggelit készíted a gyermekednek, alkoss olyan uzsonnát, amelyen egy arc, egy hangulatjel, egy szív van az ételekből. Ez biztosan mosolyt okoz.

9. Vacsora közben dicsérd meg a gyereket, vagy mondj róla kedveseket, amiket csodálsz benne. Sokkal jobb hangulatban fog lefeküdni aludni. Sokáig emlékezni fog rá.

 

Erősítsd a jó kapcsolatot a kollégákkal

 

10. Vendégeld meg a kollégákat. Vegyél valami sütit, csokit, kekszet és egy teázás közben fogyasszátok el. Ez erősíti a kapcsolatot a kollégákkal, csapatépítő jellegű.

11. Írj egy kollégának, aki segített. A tárgyban tüntesd fel, hogy "Köszönöm." Biztos elolvassa a levelet.

12. Őszintén köszönj meg valami fontosat a főnöködnek. A főnököket ritkán éri dicséret, pedig számukra is szükség van megbecsülésre és a tiszteletre.

 

Na és önmagunkról se feledkezzünk meg!

13. Írj egy hétpontos  listát arról, ami boldoggá tesz. Minden nap húzz ki egyet belőle azután, hogy megadtad magadnak a napi boldogságot!

14. Jobb adni, mint kapni! Amikor elmégy egy kávézóba, fizesd ki annak a kávéját, aki éppen utánad jött be. Ez egy gesztus egy idegen felé, aki biztosan legalább egy mosollyal díjazza majd a gesztusodat. Ez a mosoly egész nap el fog kísérni.

15. Írj le 5 pozitív tulajdonságod egy akkora papírlapra, mint egy hitelkártya. Tedd a pénztárcádba. Minden alkalommal, amikor kártyával fizetsz, újra olvasd el, ami a lapra van írva. Növeli az önbecsülésed és javítja a közérzeted.

Innen fordította Lótusz

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr5516333398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása