Lótusz

Lótusz

Müller Péter: Csak játssz!

2017. február 05. - Lótusz_blogger

A múlt héten néztem meg a Fekete hattyú című filmet. Két szó ragadt meg bennem és azóta is kattog rajta az agyam. A film fő mondanivalója (számomra) az önfegyelem és az önfeledtség. Mert ahhoz, hogy céljainkat elérjük, erre a két dologra van szükségünk. Az önfegyelem segít, hogy egyáltalán legyenek céljaink és kitartsunk. De az önfeledtség nélkül az egész mit sem ér.

 

Erről elmélkedett Müller Péter is, a Life. hu, a múlt héten:

"Az életnek szüksége van valami szent könnyelműségre.

Ez egy nagy gyógyító pszichológus varázsmondata. Sok lelket kihozott vele bajból, depresszióból. Feloldott vele görcsöt, búskomorságot, gyűlöletet és kóros bűntudatot. Hogy ne vedd az egészet túl komolyan! Laza lelki tartás, mondta Karinthy Frigyes.

Fontos, hogy tudd, az egész csak játék. Tekintsd annak. És játsszál!

A legnagyobb csatáidat se görcsösen, hanem játékosan vívd meg. Játék megszületni, játék felnőni, játék szerelmesnek, anyának lenni, játék megöregedni és játék meghalni is. Tekintsd annak! Hamarabb leszel túl a bajokon, hamarabb kiúszol a partra, hamarabb túl leszel a legnagyobb sorscsapáson is, ha van benned valami szent könnyelműség. S tudod, hogy nem olyan nagy baj a baj. Csak játssz!"

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=M-7iEZxvjd4&list=RDM-7iEZxvjd4#t=134[/embed]

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr9516333408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

encibab 2017.02.06. 11:16:43

Lehet, hogy nem értem az "üzenet" lényegét, de vannak az életben olyan helyzetek, tragédiák amiket nem lehet "játékosan megvívni". Vannak tragédiák amiket meg kell szenvedni és nem biztos,hogy ki lehet belőle szállni "egészségesen". Van amikor semmi nem segit és nem lehet "tovább játszani" az életet. NEm. Nem tudok egyet érteni ezzel az üzenettel...Vannak élethelyzetek amikor a "játék" nem segit.

Lótusz 2017.02.06. 11:42:36

Megértelek! <3

encibab 2017.02.06. 12:17:54

Köszönöm. Tudom, hogy sokszor segít átlendülni helyzeteken a pozitiv hozzáállás. Meg azt is megértem, hogy valóban sokkal könnyebben kellene élethelyzetekhez viszonyulnunk. De nem mondhajtuk, hogy "játszunk". Még az örömeinket is "komolysággal" kell venni és továbbvinni az abból kapott feltöltődést.Lehet, hogy segít egy depresszióból kilábalni, vagy akár gyűlöletből...ha kellően "játékosan" állunk hozzá az élethez. De nem mondhatjuk egy "halálos betegnek", egy tragédiát átélt családtagnak, egy nyomorban tengődő embernek...stb. hogy "játsza" az életet. Persze vannak, akik a saját "tragédiájukat, betegségüket, nyomorukat" "játékos hozzáállással" élik meg és próbálnak pozitív példát mutatni, de ez nagyon ritka és kivételes. Nagyon kevés az olyan ember aki ezt így tudja megélni. Úgyhogy én úgy gondolom az élet egy nagyon is komoly dolog, tele örömmel tragédiával.
süti beállítások módosítása