Lótusz

Lótusz

Ez az igazán jó párkapcsolat titka

2017. február 22. - Lótusz_blogger

A jó párkapcsolatot sok tényező befolyásolhatja: az anyagi helyzet, a gyerekek száma, a meddőség... a lelki összetartozás, a béke. De minden kapcsolat alapja, nemcsak a párkapcsolaté, az őszinteség. Müller Péter 60 éve házas, megosztotta olvasóival a life.hu-n, hogy náluk miként működik ennyire régóta ez a varázslatos kapcsolat.

"Ha bírálat ér, ne azzal foglalkozz először, hogy fáj, hanem azzal, hogy szeretetből kaptad-e. Ha nem, felejtsd el. De ha igen, vizsgáld meg magad, alaposan. Ez a jó párkapcsolat alapja. 

Fáj, persze. Rosszul esik. Sérülékeny vagy, mint minden ember. Fáj és ingerültté tesz a szeretetből jövő kritika is. Sokáig háborogsz, vérzel és hárítasz. De tudd, hogy ez érted van, nem ellened. Miattad van, vagy miattatok, mindkettőtök miatt, és ezért érdemes meghallgatni a másikat. A páros tánc lényege éppen az, hogy kölcsönösen korrigálni tudjátok egymás rossz lépéseit. 

Hatvan éve tartó házasságom titka, hogy együtt élek a legcsodálatosabb és legőszintébb kritikusommal, akinek véleménye nélkül el is veszhettem volna talán. 

Ha nem szeretne, vagy én nem szeretném őt, meg se hallgattam volna soha. Ahogy minden szeretetlen bírálómmal teszem."

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr2316333446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása