Lótusz

Lótusz

Tavaszváró rendrakás kívül és belül - 7 lépésben

2017. február 28. - Lótusz_blogger

Nagyböjt idején tegyél rendet kívül és belül.

"Ahogy kint úgy bent, ahogy fent, úgy lent."

A Nagyböjt idején fontos, hogy megtisztítsuk az otthonunkat, és saját testünket-lelkünket.

1. A külső rendrakás-takarítás során fontos, hogy megszabaduljunk minden felesleges holmitól. Válogassuk át a ruháinkat, amit már évek óta nem használunk, és vagy cseréljük el a barátainkkal, vagy adományozzuk el, ami még használható. A téli, vastag holmikat tegyük el és készítsük elő a lazább, vékonyabb holmikat.

2. A lakásból is tüntessünk el minden felesleges holmit: a törött, elromlott holmikat vagy szereltessük meg, vagy ha végképp menthetetlenek, akkor dobjuk ki! (Az elromlott dolgok elszívják az energiát, nem engedik, hogy megfelelően áramoljon).

3. Végezzünk nagytakarítást! A tavaszi nagytakarítás nemcsak egy praktikus elfoglaltság, de spirituális jelentéssel bír: ilyenkor megmozgatjuk az energiákat, elindítjuk őket és saját céljaink elérésére munkába fogjuk. A nagytakarítás során mindenképpen szellőztess ki, mert ez teljesen megújítja a lakás terét, kitessékeli a fáradt levegőt (energiát) és a friss, tavaszi lendület erejével segít felfrissíteni otthonunkat.

4. A nagytakarítás során mindent mossunk át, amit csak lehet! Nem kell hozzá semmi puccos szer, a legjobb, ha ecetes vizet használunk, amelybe egy csepp citromolajat is cseppentünk.

5. Használjunk füstölőt is! A jól megválasztott füstölő kiűzi a negatív energiákat a lakásból és bevonzza a jó energiákat. (Emelni szeretnéd otthonod rezgésszintjét? Akkor ITT olvass tovább.) Ha a füstölőt nem kedveled, akkor égess babérlevelet, mert az meghozza a szerelmet, a bőséget az életedbe. (Innen megtudod, hogyan kell ezt jól csinálni.)

6. Ha a kívülről rendben vagyunk, akkor haladhatunk befelé. Vagyis, ha az otthonunkat rendbe tettük, akkor érdemes a lelkünkkel is foglalkozni. Az biztos, hogy akaratlanul is fel fogsz lélegezni, megkönnyebbülsz, ha kitakarítasz. Ha mindezt felturbózod azzal, hogy lelkedre is fordítasz egy kis időt, a siker nem marad el.

Engedd el lelked fájdalmait, a csalódottságot, a félelmeid és hagyd, hogy jó dolgok megtörténjenek veled!

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=bKTV9bHvfQM[/embed]

És vonzz be az életedbe mindent, amire vágysz:

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=6Fd9Vur4UtA[/embed]

7. A Nagyböjt az az időszak, amikor könnyebb lemondani egyes dolgokról (pl. étkezésben) és jobban oda tudunk figyelni testünk jelzéseire. Télen jobban lecsúszik egy-egy csokika, vagy más, nehezebb falat, de tavasszal már a testünk is ki van éhezve a friss zöldségekre-gyümölcsökre. Ezek frissességet adnak, ugyanakkor jó vitaminforrások is. Erőt adnak és segítenek testünk megújulásában. Belülről táplálnak bennünket. Ilyenkor könnyebb diétázni, fogyókúrázni is.

Ha minden szinten megtesszük, amit lehet, akkor nem 1+1...+1= 7-szer érezzük jobban magunkat, hanem hatványozottan, mert az egyes "rendrakási területek" hatásai nemcsak összeadódnak, de fel is erősítik egymás pozitív hatását.

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr2116333458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása