Lótusz

Lótusz

Hogyan emeld otthonod rezgésszintjét?

2015. április 24. - Lótusz_blogger

Bár a feng shui a szívem csücske, sokszor, mikor ajánlom ismerőseimnek, barátaimnak, csak meredten bámulnak rám és titokban hülyének néznek, hogy mit akarok én a második évezredben ezzel az ósdi módszerrel.

Szóval ma nem a feng shuiról lesz (akik szeretik a feng shuit, azok tudják, hogy de :) ).

A harmonikus otthon kialakításának első lépése, hogy praktikus, kényelmes, szép és dekoratív bútorokat válasszunk. Ez adja meg az otthonod alaprezgését. Ahhoz, hogy ezt fokozatosan növelhesd, az alábbi tippeket javaslom. (Miért kell folyamatosan növelni az otthonod rezgésszintjét? Mert a Te rezgésszinted is változik, legjobb esetben folyamatosan növekszik. Ha a környezeted nem tar ezzel lépést, akkor kényelmetlenül érzed magad. Ezért jó, ha az otthonoddal is törődsz.)

1. Az első dolog, hogy váljunk meg a felesleges holmiktól. Frissítsd fel a gardróbod és amit már legalább két éve nem használtál, azt ezután sem fogod. Ajándékozd el ezeket. Tarts börzét a barátnőidnek, ahol összegyűltök, mindenki elhozza a saját felesleges holmijait és csereberéljetek. Ha még így sem talál gazdára, és van türelmed, vidd ki a bolhapiacra. De el is ajándékozhatod a szeretetszolgálatnak is. A törött, elromlott készülékeket javíttasd meg, ha nem lehet, akkor pedig dobd ki. Ezek csak elszívják az energiát. Ha több üres helyed lesz, azonnal egy vákuum keletkezik és új, szebb, jobb, magasabb rezgésű holmikat fogsz "kapni" a helyére.

 

2. Füstölőzz! Sokan vannak, akik már a füstölőzés kimondásától hányingert kapnak... De ez azért lehet, mert nem jó minőségű füstölőt használnak. A bolti, ilyen-olyan ízesítésű..... na azt inkább hagyjuk. Annak semmi értelme, mert azon kívül, hogy rendkívül büdösek, még a céljukat sem érik el. A füstölőzés eredeti szerepe az volt, hogy "kiűzze a rossz szellemeket". De a vanília műanyag illatán csak nevetnek....

 

Ezért használj tömjént (nem véletlen, hogy a templomban is ezt használják ünnepi alkalmakkor). A fahéj sem rossz, a szegfűszeg és például azok a füstölők, melyeken a segítők képei vannak (szentek, vagy az indiai istenségek).

3. Dekoráció. Ez a legszemélyesebb rész. Egy puritán, modern lakás is lehet otthonos. A te lelked mi tölti fel? Olyan kiegészítőket válassz. Egy egyszerűbb otthont is feldob egy-egy színes kendő, díszpárna, vagy sólámpa.

 

4. Meditáljunk! Ha nem vagyunk jógik, akkor is a meditálás sokat segíthet mentális, lelki és fizikai állapotunk javításában. A meditálás, relaxáció során a testünkből távozik a felesleges feszültség és nyugodtabbak, kiegyensúlyozottabbak, egészségesebbek leszünk. Mivel testünk egy energiagombóc, ez a rezgés a környezetünkre is kihat. Ha tehát otthon meditálsz (vagy imádkozol), ezzel növeled otthonod rezgésszintjét.

 

5. Illóolajok. A füstölőzéshez hasonlóan itt sem ajánlom a bolti "gagyit". A drágábbik, tisztább fajtát ajánlom, abból is például a borsmentát, citromfüvet, eukaliptuszt, levendulát. Ezeket akár párnára is csöpögtetheted, akár párologtatóban is használhatod. Az otthon illata olyan egyedi! Ugye?

Vigyázat! Kismamaként nem mindegyik illóolajat használhatjuk!

 

6. Növények. A növények tisztítják a teret nyugalmat, bujaságot, egészséget sugároznak. (A NASA szerint ezek a legjobbak: ITT.) A feng shui a hegyes levelű növényeket nem szereti, csak a kerekebb levelű, vagy szív alakúakat. A kúszónövények a növekedést szimbolizálják. Akár fűszernövényeket is tarthatunk a konyhában: szép, egészséges és finom!

 

7. A zene is hatással van a térre: tisztíthatja, energetizálhatja, feltöltheti pozitív energiákkal. Ha olyan zene megy a rádióban, akkor az egész napodat feldobja, ugye? A múltkor nem tudom miért, a Süsü zenéje ment a fejemben egész nap, pedig nem is hallottam... Egész nap széles vigyor ült a képemen. Fura, igaz? :)

 

De ezen kívül a meditációs zenék nagyon tisztítják a teret, illetve jót tesz a Szeretet rezgése is nagyon pozitív hatással van a környezetre, az emberekre. Ha fel akarod pörgetni a dolgokat, hallgass dobokat.

8. Legyen egy vendégváró sarok. Alakíts ki egy helyet, ahová a vendégeket fogadod. Ez legyen barátságos, kényelmes, könnyen takarítható. Egy kicsit, ha megoldható, legyen elszeparálva a személyes teredtől.

 

+1. Legyen háziállatod. Az állatok is különleges rezgéssel rendelkeznek. A lelkünkre is pozitívan hatnak és mindig új lendületet visznek az otthonodba.

 

Neked milyen ötleted, praktikád van az otthonod még otthonosabbá, magasabb rezgésűvé tételéhez?

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr6616332062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása