Lótusz

Lótusz

A húsvéti nyuszi születése - videó, amely nálam nem talált be

2017. április 14. - Lótusz_blogger

Videó, amely cuki, de nekem annyira mégsem jött be.

 

A Húsvét jelképei eredetileg: Jézus, a kereszt, a Föltámadás és a Bűntelenség, a bárány. Azonban, a 20. századtól már nemcsak a hagyományokat őrizzük, hanem más kultúrák hagyományai is beszivárogtak hozzánk. Ilyen számomra a húsvéti nyúl is...

A Wikipédia szerint: a Húsvéti nyúl tipikusan nyugat- és közép-európai hagyomány. Az Amerikai Egyesült Államokban ünneplik a gyerekekkel a Húsvétot úgy, hogy húsvéti fészket készítenek, és ajándékkal kedveskednek a a nyuszinak, és tojást is adnak nekik.

Egy másik forrás szerint a Húsvéti nyúl egy német félreértés eredménye, ugyanis a húsvéti ünnepkor során egyes német területeken gyöngytyúkot ajándékoztak egymásnak az emberek, annak tojásaival együtt. A gyöngytyúk német neve Haselhuhn, rövidebben Hasel. A nyúl németül pedig Hase.

Ma arra nem tudom, hogy megtaláljuk-e a választ, hogy mi volt előbb, a tyúk-e, vagy a tojás. De az alábbi kis rövid mesében találunk egy kis iránymutatást...

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=R-7yAcNuH54[/embed]

Ha cukinak találod, akkor azért oszd meg. Ha nagyon gáz, akkor meg azért! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr7116333534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása