Lótusz

Lótusz

Ezért legyen mindig tökéletes rend és tisztaság a konyhádban

2017. április 22. - Lótusz_blogger

A konyha a legfontosabb hely az otthonodban!

 

Egy háziasszony számára a szép, jól felszerelt, tiszta konyha, amelyben mindennek megvan a helye - a legnagyobb büszkeségre ad okot.

A tisztaság minden helyiségben fontos, de a konyhában a legfontosabb. Itt élelmiszereket dolgozunk fel. Ezért nagyon fontos a hűtőt, a sütőt, és a konyhai pultot tisztán tartani.

A hűtőszekrény

A hűtőnek kívül és belül is tisztának kell lennie! Ne legyen romlott étel a hűtőben, mert nemcsak a szaga rossz, de ez eleve rossz energiát sugároz. Ez a mérgező energia nemcsak a hűtő környékére van rossz hatással, hanem az egész otthonra. Nem utolsó sorban az egészségre is káros lehet.

Hűtőmágnes. Milyen hűtőmágneseket teszel ki a hűtődre? Majd nézd át, és ha valamelyik nem elég pozitív, vagy rossz érzést kelt benned, akkor válj meg tőle.

Mi hoz szerencsét a hűtőben? Tarts benne csokit és pezsgőt. ;-) A sikeres élet jelképei.

A tűzhely

A tűzhely már az ókorban is a család, a gazdagság szimbóluma volt. Az otthonok központi területén volt a helye, könnyen körül ülhető-volt.

Fontos, hogy a sütő/tűzhely környezete tiszta legyen, ugyanakkor ne ide rejtsük a mosatlan edényeket! De a fedőknek, tepsiknek sem itt a helye. Legyen mindig tiszta, semmi ne akadályozza a pozitív energiákat se benne, se körülötte.

A tűzhely a jó közérzet, az egészség jelképe. Gondolj bele, egy piszkos tűzhely milyen hatással van a közérzetedre.

  • Helyezz el képeket a konyhában: csendéletet, ételről szóló fotókat, egészséget szimbolizáló képeket. A gyümölcsök például nemcsak az egészséget, de a jólétet is szimbolizálják.
  • Ne hagyjuk a szennyes tányért az asztalon, mert az elszívja a pozitív energiákat.
  • A szemetesvödröt mindig fedjük le, hogy negatív energia ne áradjon szét a lakásban (meg a szag se!).
  • A takarítószereket: seprűt, lapátot ne hagyd elöl, találj neki valami jó helyet, mert ha elöl hagyod, akkor viszályt, veszekedést okozhat a családban.
  • Egy orosz szokás szerint a szemetet legkésőbb este 7ig szabad kivinni, később nem.

Visszatérve a tűzhelyre: a tűzhely szimbolizálja a jólétet, és az emberi kapcsolatokat is. Ezért is nem mindegy milyen állapotban van. Ha tisztán tartjuk, és odafigyelünk rá, akkor a kapcsolataink is tisztábbak, élettel telibbek lesznek, és az emberek segítségével az anyagi jólétet is könnyebben elérhetjük. Az a  legjobb, ha amint bepiszkolódik, vagy rácseppen valami, azonnal lemossuk.

Ne legyen semmi olyan eszköz a konyhában, ami nem működik, elromlott. Vagy javítsuk meg, vagy ha javíthatatlan, akkor dobjuk ki. A Feng shui szerint a nem működő tárgyak elnyelik a pozitív energiákat. Ez vonatkozik a ház minden egyes eszközére.

A konyha légköre annak ellenére, hogy tisztának kell lennie, ne legyen teljesen steril. Legyen süti az asztalon, egy teáskanna bögrékkel, amivel barátságosabb légkört teremtünk.

A konyhában lévő rendetlenség a család pénzügyeinek a kaotikusságára utal. A konyha víz elemnek számít, ami az emberi kapcsolatok, és pénzügyeket szimbolizálja. A tiszta felületek segítenek a jólét kialakításában és megtartásában.

A kiálló sarkak rossz energiát teremtenek, ezért törekedjünk a kerekített formákra. Ne legyenek nyitottak a polcok, ha lehet. Mindent zárva tároljunk. Kést ne hagyjunk elől, nehogy veszekedés legyen a házban.

(via)

Számomra a tisztaság egyenlő a jó illattal is. De a fertőtlenítőt, erős tisztítószereket nem annyira szeretem. A jó illatot kölcsönző takarítószerek sokkal jobb hangulatot teremtenek. Például a citrom- és narancsolaj jókedvre derít, segít a kommunikációban, az ellazulásban, és nem mellesleg nagyon erős hatású baktériumölő is. Én ezért a lakás legtöbb helyén oldott formában ezt használom:

Ez egy öko-tisztítószer, amely nagy arányban tartalmaz narancsolaj-koncentrációt, amely mosáshoz, felmosáshoz, vízkőoldáshoz és zsíroldáshoz hígítva (!) alkalmas.

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr9216333546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása