Lótusz

Lótusz

Müller Péter: Te csak táncolj! A zene majd megérkezik

2017. április 25. - Lótusz_blogger

Higgy abban, hogy az élet szép!

Van olyan időszakunk, amikor magunkba fordulunk, azt érezzük, hogy a körülöttünk élők nem értenek meg bennünket, és semmi életkedvünk nincs. Én ilyenkor megnézek egy jó vígjátékot, elolvasok egy önfejlesztő könyvet, vagy elmegyek egy jó hosszú sétára. Ha ennél gyorsabb "gyógyírre" vágyom, akkor elolvasok néhány motiváló idézetet, például Müller Pétertől. Ő szinte minden emberi kapcsolatot megfejtett már és minden élethelyzetet átélt. Az élet "értelméről", legfőbb feladatáról ír az alábbiakban. Mert az életet meg kell élni, és élvezni kell, nemcsak túlélni.

 

"Aki nem táncol, nem tudja, mi történik itt!

Ez a nagy mondás Jézustól való, aki egy rejtett tanítása szerint („János cselekedetei") elfogatása és halála előtt táncba vitte tanítványait. Táncolt és boldogan nevetve dalolt velük. „Fogjátok meg egymás kezét, és táncoljatok! És lássátok magatokat bennem, aki dalolok!"

A mondás értelme: csak ha eltölt az öröm, akkor jársz a valóságban. Bánatosan, örömtelenül nem a valóságban élsz. Hanem egy rossz álomban.

Önfeledten, táncolva és dalolva éled meg igazi önmagad! Akkor vagy szabad! Még akkor is, ha holnap meghalsz! Mert a felhő nem győzhet a Nap felett! És az élet nem szürke, kétségbeejtő, reménytelen, ahogy szorongó egód gondolja, hanem fényes és gyönyörű! Táncolnak a levegőben még a porszemek is! Emlékszel Zorba táncára? „Táncoljunk, uram – kiáltotta vidáman a legnagyobb bajban -, a zene majd megjön valahonnan!" És meg is jött!"

(via)

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr316333550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása