Lótusz

Lótusz

Ez a szó minden babát megnyugtat

2017. május 01. - Lótusz_blogger

Cumi? Simi? Ringatás? Nem! OM!

Minden szülő megijed, majd egyre feszültebb lesz, amikor a babája sír. Megetetjük, elringatjuk, tologatjuk a babakocsiban, simogatjuk. Van, hogy minden hiába.

A boldogságguru szerint csak egyetlen szót kell mantráznunk: OM!

 

Egy amerikai apuka, megtalálta a megoldást, hogy elkerülje ezeket a stresszes helyzeteket. A titok az „OM”, amelyet manapság már mindenki ismer. Daniel Eisenman (aki egyébként egy híres motivációs guru) a Facebook oldalán mutatta meg, hogy húsz másodperc alatt hogyan sikerült megnyugtatnia Divina nevű kislányát. Az OM hatására a baba megnyugszik és elkezd mosolyogni. A videót már 27 millióan megnézték néhány nap alatt. Nem véletlenül:

 

Daniel Eisenman facebook oldalán osztotta meg a videót.

Az Aum vagy másképp Om egy hindu szimbólum. Egyben mantra, ima, rituálé, amely a gyökércsakrára hat. A hindu hagyomány szerint az „Om” az univerzum teremtésekor elhangzott szent teremtő szó.

Az „Om” három hangból áll: az „A”, „U”, és „M”-ből, amely a világ hármasságát, és a három egységéből összeálló teljességét jelenti. Az „A” jelképezi a durva anyagi világot (az ébrenlét állapota), az „U” az asztrálsíkot (az álom állapota), az „M” pedig az elmén túljutott állapotot szimbolizálja, tudati szintje, a mélyalvás. A teljes szimbólum ezek együttesét szimbolizálja.

Meditáció során ismételgetése nyugtatja az elmét, a testet feltölti energiával, és segít az elmélyülésben. Jele a viselőjének védelmet ad a negatív hatások ellen, segíti a lelki harmónia megtartásában.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr1316333560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása