Lótusz

Lótusz

A japán vízkúra csodája

2017. július 28. - Lótusz_blogger

Japánban a legtöbb betegséget ezzel gyógyítják.

Ázsiában, ezen belül leginkább Japánban terjedt el az a szokás, hogy reggelenként nem kávéval indítják a napot, hanem vízivással.

A japán vízkúra, bár nagyon egyszerű szokásnak tűnik, rendkívül jó hatással lehet a szervezetre. Legyen az egyszerű székrekedés, menstruáció kimaradása, de akár súlyosabb betegség, mint az epilepszia, tüdőbaj, máj- és veseproblémák, cukorbetegség, fül-, orr-, és gégebántalmak, szembetegségek, vagy éppen a nemi szervek rákos megbetegedése – a japán vízkúra segíthet a gyógyulásban.

 

 

Hogyan végezz „vízkúrát”?

– reggel, ébredés után azonnal kezdd el meginni a 4 x 160 ml, azaz kb fél liternyi vizet;

– ha megittad, mosd meg a fogad, majd ¾ óráig ne fogyassz semmit;

-- 45 perc után a szokásos módon táplálkozhatsz;

– azonban 15 perccel a (fő) étkezések után, tilos innod vagy enned bármit is legalább 1 óra hosszáig;

– idősek, vagy akik nem bírnak ennyi vizet meginni fokozatosan növeljék az adagot!

 

Mennyi ideig kell „vízkúrát” végezni?

A különböző betegségek esetén különböző időszak ajánlott: magas vérnyomás orvoslására 30 napos kúra ajánlott, gyomorhurut esetén 10 nap; cukorbetegség esetén 30 napos kúra; székrekedéskor 10 nap; tüdőbaj esetén 90 napos kúra szükséges; míg az ízületi gyulladásnál az első héten 3 napos kúra, míg a második héttől kezdve mindennapi kezelés ajánlott.

A japán vízkúra hatását tudósok is vizsgálták és arra jutottak, hogy a kúra semmiféle mellékhatással nem jár, kivéve, hogy picit sűrűbben kell mennünk a mosdóba.

 

 

Egyéb vízzel és étkezéssel kapcsolatos tanácsok:

Én általában minden étkezés közben iszom. Még amikor levest fogyasztok, akkor is iszok közben. Azonban a kúra alatt ez tilos! Azért, mert:

– az elfogyasztott víz megkeményíti a gyomorban a bevitt táplálékot, főleg ha az zsíros volt;

– a víz hatására lelassul az emésztés, pontosabban a gyomor emésztőenzimjei felhígulnak a folyadék hatására, így képtelenek lesznek elvégezni a feladatukat. A gyomorsav által keltett reakciók során, az ételekből kiválasztott szerves anyagok helyett a „lötty” szívódik fel, amely lerakódik a belek falára, később zsírszövetté alakulva és kedvezve a rák kialakulásának.

A tudósok azt tanácsolják, ha már mindenképpen inni szeretnénk az étkezés után, akkor forró levest, vagy meleg vizet fogyasszunk. Így az emésztés hatékonyabban működik és a lerakódások kevésbé történhetnek meg.

Programozd a vizet és érj el bármit, amit szeretnél: ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr1316333700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása