Lótusz

Lótusz

Ezt ígéri a Tarot 2018-ra

2018. január 06. - Lótusz_blogger

A Nagy Arkánum lapjai megmutatják mi vár rád 2018-ban.

A Tarot kártyáról

A Tarot egy 78 lapból álló kártyacsomag, amelyet kártyajátékra, ugyanakkor jóslásra is használnak. A Tarot kártya vélhetően keletről származik, de eredete ismeretlen. A 14. század fordulóján jutott el Európába. A 78 lap 22 fő árkánumból és 56 kis árkánumból áll. Mára többféle Tarot-kártya látezik, de az én kedvencem a Kazanlár Tarot.

Ezt a kártyacsomagot Kazanlár Emil rajzolta, és azért annyira különleges, mert ő szakítva az eddigi hagyományokkal, több kultúra szimbólumait is ráfestette a kártyalapokra. Ezzel felhívja a nagy világvallások összhangjára a figyelmet. A kis arkánumok lapjain az indiai (botok), a magyar (kelyhek), perzsa (érmék), egyiptomi (kardok) világ vallási és történelmi nagy alakjai, jelenései találhatók, ötvözve egy igen aprólékos szimbólumrendszerrel. És nem mellesleg nagyon szépek ezek a lapok.

A 2018-as év számai az alábbi Tarot-lapokhoz tartoznak. A lapok a Nagy arkánumhoz tartoznak.

2. A Főpapnő/A Nőpápa/A Papnő

 

A 2-es lap az intuíció, inspiráció lapja. A főpapnő a spirituális csatornát jelképezi, amelyen keresztül üzenetet kaphatsz az Égi Segítőidtől. Ezt a csatornát folyamatosan tisztítani érdemes, hogy minél tisztább üzenetek jussanak el hozzád. Mivel az év számaiban benne van a 2, az idei energiák segítségedre lesznek az intuíciód fejlesztésében.

 

20. Az Utolsó Ítélet/Az Ítélet

Az ítéletet legtöbbször a büntetéssel azonosítjuk. Ez azonban lehet jutalom is, ha idáig úgy viselkedtünk, amellyel jót érdemlünk. A Feltámadás lapja a szembenézés, megtisztulás szimbóluma. Ez azt jelenti, hogy azok a félelmeid, berögződéseid, fájdalmaid, amelyek miatt korlátozva érezted magad, idén sikerülhet megszabadulnod. Ehhez azonban őszintén bele kell állnod, és megbocsátanod magadnak (is).

 

18. Hold

A Hold – Változékonyság, bizonytalanság, félelmek, tudatalatti

Mivel az év a gyors változásokról, a titkokról, a bizonytalanságról szól, jó mélyen a zsebedbe szívedbe kell nyúlni! A hited lesz az, amely megerősíti a megérzéseidet, és ösztöneid segíteni fognak a legjobb döntések meghozatalában. A hited mellett a bátorságod lesz még erős támaszod idén: ne félj a kihívásoktól! Bízz az Égi segítődben és abban, hogy segítenek majd neked végigjárni az utat bármilyen "látszólagos" nehézség is adódik.

 

9. Remete

A Remete – Idő, bölcsesség, visszahúzódás

Ez a kártya nem azt jelenti, hogy fogd magad és költözz el, legyél mindig egyedül. Inkább a belső erődre utal. Benned van a legfontosabb: a fény, a szeretet ad számodra bizonyosságot, bölcsességet és magabiztosságot. Sosem mástól várj megerősítést - ha bizonytalan vagy, inkább vonulj el, csendesedj le és saját magadban keresd meg a választ a kérdéseidre.

 

11. Az Erő

Az Állhatatosság/Az Erő – Céltudatosság

Az Erő a kitartás és a végtelen hit, és az Égi segítség szimbóluma. Ha van kitartásod, tartásod és vannak céljaid, álmaid, akkor idén az Égiek segítsége mindig a legjobb időben fog megérkezni számodra. De ne ülj ölbe tett kézzel, te magad is tegyél a céljaidért. Idén olyan ajtók nyílnak meg előtted, amelyeken eddig hiába kopogtattál. Csak higgy, legyenek céljaid és tegyél értük.

"Kevesebbet hallgassunk a médiára és többet a szívünk mélyéről jövő halk hangokra!" /John Robbins/

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr7916333868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása