Lótusz

Lótusz

Tegyél szappant az ágyadba - minden éjjel!

2018. március 17. - Lótusz_blogger

A nagyapám minden este szappant helyezett az ágyába. Ha megtudod, miért, te is ugyanezt fogod tenni!

Mindenki imád békésen pihenni egy fárasztó nap után, majd vidáman ébredni reggel, hogy mosolyogva köszöntse az új napot. És a szappan segít ebben! Ez furcsának tűnhet, de a tanulmányok azt mutatják, hogy a lepedő alatti (vagy a paplanhuzatba helyezett) szappan segíthet lábrángás (nyugtalan láb szindróma) szabályozásában.

Egészségkalauz: "A nyugtalan láb szindróma (restless leg syndrome – RLS) egy olyan neurológiai zavar, amely a végtagok kényszeres mozgatásával, rázogatásával jár együtt. Bár az elnevezés is arra utal, hogy a lábak gyakrabban érintettek, de néhány esetben a kéz mozgatásának kényszere is jelentkezhet. A zavar általában nem jár együtt fájdalommal, csak kellemetlen, zavaró, kényelmetlen érzéssel, melyet a láb mozgatása valamelyest enyhíthet."

Sok szakértő szerint a szappan elhelyezése a lepedő alatt, amelytől az RLS csökkenhet, csak egy placebo-hatás eredménye, azonban létezik tudományos magyarázat is.

A "gyógyhatás" oka, hogy a szappan, amely a lábak közelében van elhelyezve, elősegíti a magnézium felszívódását, amely elem azért szükséges számunkra, hogy a test megfelelően működjön - és így teljesen ellazulhatunk.

A legtöbben nem tudunk 8 órát aludni. De 6 óra is elég lehet, ha alvásunk pihentető, kényelmes, egészséges. A jó alvás nemcsak energiával tölt fel, de jó hangulatot teremt, és felgyorsítja az anyagcserét is.

Próbáld ki ezt a módszert ma este: helyezz szappant (ne száz éves, kiszáradt szappan legyen) a lepedőd alá és fedezd fel, mennyire hatékony!

kép

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr4216333926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása