Lótusz

Lótusz

Ezek a csillagjegyek hisznek leginkább önmagukban

2018. április 05. - Lótusz_blogger

Ezek a csillagjegyek telve vannak önbizalommal.

Ferles Péter pszichológus blogján ezt olvashatjuk:

"Énkép

Énképünk az élményeink általánosítása. Mindenkinek van a fejében egy elképzelés magáról. Ezeket különböző élményeinkből válogatjuk ki és általánosítjuk. Ha megkérdezem az olvasót, hogy bátornak tartja-e magát, akkor elkezd az élményei között válogatni. Ezek az élmények szólhatnak arról, amikor bátran vagy gyáván viselkedett. Nagyon sok élmény közül mondjuk hármat tudatosít magában. Ezeket magára vonatkoztatva általánosítja és eldönti, hogy bátor-e. 

Önértékelés

Ha most azt kérdezem, kedveli-e ezt a tulajdonságát és a válasz igen, akkor (legalábbis ebben a témában) jó véleménye lesz magáról, kellemes érzéseket élhet meg. Amikor valakinek a fő értékei egyeznek az énképével, magas az önértékelése. Ha nekem a legfontosabb emberi értékek mondjuk a bátorság, hűség, becsület és ilyen embernek is tartom magam, akkor magam számára értékes vagyok és kellemes élményeim lesznek magammal kapcsolatban. 

Önbizalom

Negatív önértékelésű embert embert dicsérgetni, hogy okos, szép, különleges hópihe egy idő után síráshoz vezet és teljesen eredménytelen. Sokkal hasznosabb, ha magabiztos jó önértékelésű ember szeretne lenni, hogy megvizsgálja mit tart fontosnak, milyen az értékrendszere és hogyan ítéli meg magát ezen értékek mentén."

Ha valakinek túlzottan sok az önbizalma, azt nem tartjuk egy pozitív jellemzőnek. Azonban az, hogy valaki hisz magában, képesnek érzi magát arra, hogy célokat tűzzön ki, és szépen, fokozatosan elérje őket - inkább irigylendő mint lekicsinylendő dolog. Az önismeret, az önmagunkban való hit fontos. Segíts magadon (=higgy magadban, legyél tettre kész), Isten is megsegít.

"A szerénység erény, de nélküle többre megy az ember." /Hugo de Vries/

Azok az emberek, akik magabiztosak, könnyebben nyitnak mások felé és őszinték másokkal. Sőt, majdnem'hogy gyerekesen naivak is, túlságosan őszinték. Mivel úgy érzik, hogy "rendben vannak", nem támadnak másnak, inkább segítőkészek. A fenti sok szép tulajdonság a tűzjegyű csillagjegyek jellemzője!

KOS

A Kos energikus, nemes, aktív és nagyon magabiztos ember. Ez az erős személyiség egyszerre ötvözi a belső megfoghatatlan nyugtalanságot és a gyerekes naivitást. Magabiztosan új irányokat nyit meg, és a többiek csak bandukolnak utána. Egy valódi újító, mindig vannak új ötletei. Egy független, vállalkozókedvű, kitartó, önbizalommal teli és nagyon bátor zodiákus jegy.

OROSZLÁN

Az oroszlán egy magabiztos személy, akit a nemesség, az erő, az állhatatosság és az optimizmus jellemez. Az állatöv ezen jegye nem fél, ha reflektorfénybe kerül. Az energikus oroszlán sugárzó fényt bocsát ki körülötte lévőkre, inspirál másokat, és boldogságot sugároz más emberek szívébe.  Az oroszlánok azért születnek, hogy bölcs tanárok legyenek, ezért annyira magabiztosak.

NYILAS

A Nyilas olyan szabadságszerető, optimista és önbizalommal teli személy, aki mindamellett nagyon tehetséges is. Az állatöv ezen jegye belső erőt és függetlenséget sugároz, amely segít abban, hogy még a legvadabb álmainkat is felismerjük. Nemes és nagylelkű a Nyilas - a világot igyekszik jobbá változtatni. Ez a zodiákus jegy szereti az életet, és örömöt sugároz más emberek felé.

forrás

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr9816333954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása