Lótusz

Lótusz

5+1 dolog, amely sokkal jobban kikapcsol, mint a meditáció

2018. április 22. - Lótusz_blogger

Lassulj be - önmagadért!

Vannak napok, amikor annyira sok a munka, hogy testileg-lelkileg teljesen lefáradva érek haza. Ilyenkor van, hogy semmihez nincs erőm. Azonban, ilyenkor jönnek a legjobb gondolatok, és ha jól használjuk ezt a nagyon lelazult állapotot, a javunkra is fordíthatjuk. Van néhány olyan kikapcsolódási forma, amelyhez már nem kell energia... Csak csinálni kell. Az alábbi 5+1 tevékenység jobb, mintha meditálnál.

 

1.Séta

Sétálni bárhol, bármikor, bármiben lehet. A monoton menés, amelynél nem kell figyelni, mert lábunk magától működik, szellemünk, lelkünk is kikapcsolódhat. Miközben lelazulunk, egyben fel is töltődünk. Nyugodtabbak, kiegyensúlyozottabbak, egészségesebbek leszünk.

2.Felnőtt színező

Este, mikor már csendes a ház, érdemes néha-néha felnőtt színezővel kényeztetni magad. Kikapcsol, ellazít, fejleszti kreativitásunkat. Tovább a felnőtt színező előnyeihez >>

3. Ima

Ha hívő vagy, valószínűleg minden estét imával zársz. Ilyenkor megköszönöd az aznapi szép élményeket, jó dolgokat, és hálát mondasz a nehézségekért is, amelyek, jobbá tesznek. Legtöbbször "betanult" imákat mondunk, amelynél gondolkodni nem kell, inkább csak "érezni". Ez az érzés gyógyít, nyugtat, boldogabbá tesz.

Az ima erejéről olvass tovább >>

4. Főzz valami finomat

Bár én egy picit nyűgnek érzem a főzést, azért az semmivel nem ér fel, amikor azt látom, azt árzem, hogy a család már a tálalástól is el van ájulva és az étel elfogyasztása után pedig tíz ujját is megnyalja - talán még egy köszönöm is elhangzik. :)

Nem hiába mondják, hogy szívvel készült. És éppen ezért is nem szabad dühösen, félig odafigyelve ételt készítenünk. Mert rezgéseinket az étel is átveszi és az elfogyasztójára is hatással lehet. Sokan vannak, akik főzéskor teljesen kikapcsolnak, kiélik kreativitásukat és örömet okoz számukra az alkotás öröme.

Receptek ITT.

5.Sportolj!

Sokaknak a futás egy olyan sport, amely nemcsak sport, de futás közben teljesen kikapcsolnak, ki tudják engedni a gőzt. Közben pedig gondolkodni is tudnak, terveket szőnek, illetve csak magukkal foglalkoznak. Ez egy igazi énidő.

+1. Kertészkedj!

A kertben (erkélyen) való virágozás, kertészkedés is teljesen kikapcsolhat. A virágföld a föld elemet szimbolizálja, és miközben a növényekkel foglalatoskodunk, leadjuk a fölös energiáinkat, a túlpörgést, így megnyugszik testünk-lelkünk, és elménk is megpihenhet. Még több kert: ITT.

És te hogyan kapcsolsz ki?

Helyek, amelyek többet érnek bármennyi pszichológusnál.

Képek, amelyeket a lelkünknek festettek: ITT.

Pszichológiai tesztekért IDE kattints.

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr6616333972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása