Lótusz

Lótusz

A szobanövényeknek is fáj, ha sértegetik őket

2018. május 17. - Lótusz_blogger

Szobanövényeken mutatta be az IKEA, milyen károkat okozhat az iskolai zaklatás.

A Metro számolt be arról a kísérletről, amely iskolában zajlott le és az IKEA támogatta. A sokkoló, ugyanakkor tanulságos kísérletet célja az volt, hogy bemutassák, milyen károkat tud okozni a bulliyng (vagyis az iskolai zaklatás). Az iskola folyosóján található két nagyjából azonos méretű növényt helyeztek el, és arra kérték a diákokat, hogy az egyiket cikizzék és szekálják, a másikat pedig dicsérjék és legyenek kedvesek hozzá. A sértéseket és a bókokat is rögzítették, azért hogy a későbbiekben a gyerekek visszahallgathassák, miket mondtak a növényeknek.

A kísérlet harminc napig tartott és mindeközben mindkét növény ugyanannyi mennyiségű vizet, tápoldatot és napfényt kapott (a "törődésen" kívül), ám a fejlődésük végül teljesen másképp alakult: az, amelyik pozitív szavakat kapott, szépen növekedett és egészséges volt, ám a szekált társa levelei kókadozni és barnulni kezdtek.

 

Természetesen az egész folyamatról videó is készült:

[embed]https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=Yx6UgfQreYY[/embed]

És ez "csak" egy növény. Milyen durván hatnak a bántó szavak a gyerekeknél? Jobb nem is belegondolni!

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr4916334006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása