Lótusz

Lótusz

Fogadd a lótuszvirág üzenetét!

2018. május 25. - Lótusz_blogger

Amilyen lótuszt választasz, olyan a személyiséged!

A lótusz (szanszkrit és tibeti nyelven: padma) már a történelmi Buddha megjelenése előtt is a tisztaság és a szépség szimbóluma volt, azonban nagy kultusza a buddhizmus óta van. A lótusz mocsaras vidéken nő, sárból, iszapból táplálkozik, azonban levelei és virága magasan a víz felszíne fölött található (30-50 centi magasra is nőhet).
A lótuszt a buddhizmusban mély tisztelet övezi, megjelenik az összes buddhista irányzatban és a buddhista művészet mindegyik ágában. Megtalálhatók buddhista textíliákon, kerámiákon, szobrokon és az építészetben is. 
A buddhizmusban a teljesen kivirágzott lótusz a megvilágosodást is jelképezi, a zárt bimbó pedig a megvilágosodás előtti időszakot. A félig nyílt virág, amelynek a közepe nem látható, azt jelenti, hogy a megvilágosodás a közönséges látáson túl van. A sárból, iszapból táplálkozó lótusz gyökerei képviselik a beszennyeződött emberi életünket.
A lótusz "átverekedi" magát a mocsáron, sáron, ahogyan az emberek a szenvedésen, tanulás során jutnak el a megvilágosodásig.A lótusz a tisztaság és megvilágosodás, ugyanakkor a hitet szimbolizálja.
 
A lótusz színének szimbolikája
 
A 8 tibeti szerencseszimbólum egyike a lótuszvirág.
A Buddhákat és bódhiszattvákat gyakran lótusz emelvényen ülve vagy állva ábrázolnak.
A legenda szerint, a történelmi Buddha születése előtt tíz holdhónappal édesanyja, Májá királyné egy fehér elefánttal álmodott, amelyik fehér lótuszt hozott ormányában.
 
A buddhista ikonográfiában a lótusz színe sajátságos jelentést közvetít:
 
A kék lótusz a tökéletes tudást képviseli.
Az aranyszínű lótusz képviseli minden Buddha megvilágosodottságát.
A rózsaszínű lótusz (szanszkrit nyelven padma, tibeti nyelven pad ma dmar po) a legkiválóbb, legnagyszerűbb lótusz, ezért általában a legmagasabb rendű istenség jelenik meg vele. Így, természetesen magával a történelmi Buddhával áll kapcsolatban.
A bíborszínű lótusz az ezoterikus buddhizmusban a ritkát és misztikust jelenti. Többféle dolgot is közvetíthet, a csokorba fogott virágok számától függően.
A fehér lótusz (szanszkrit nyelven pundarika, tibeti nyelven pad ma dkar po) képviseli a szellemi tökéletesség állapotát és a teljes elmebéli tisztaságot. A Fehér Tárával áll kapcsolatban és az ő tökéletes természetével, amelyet testének fehér színe is megerősít.
 
Most mutatok három lótusz-képet, és válassz egyet közülük és fogadd a spirituális üzenetét!

Megvan? Akkor lássuk!

 

Vörös lótusz

Ha a vörös színű lótuszt választottad, összetett személyiséged van. Néha nagyon romantikus, kedves, pozitív és boldog vagy. Máskor viszont durva és negatív is lehetsz. Azonban mindig tele vagy szenvedély és szeretettel.

Üzenet: Próbáld megnyugtatni a lelked háborgását, és összpontosíts a benned lévő pozitív energiára.

 

Fehér lótusz

A fehér lótusz az elme és a lélek tisztaságát szimbolizálja. A fehér lótuszvirág a remény és az erő szimbóluma! Ha a fehér lótuszt választottad, akkor tiszta az aurád. Harmóniában vagy önmagaddal. Soha nem bántasz senkit.

Üzenet: Mindig próbálj meg kedves lenni szeretteiddel!

 

Rózsaszín lótusz

A rózsaszín ötvözi magában a szenvedélyt és erőt a tisztasággal és teljességgel. Ha a rózsaszín lótuszt választottad, akkor nagyon vonzó ember vagy. Romantikus, szenvedélyes, ragaszkodó és erős. Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően mindig sikerül kedvesen viselkedni szeretteiddel.

Üzenet: Tartsd meg az egyensúlyt!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr3516334014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása