Lótusz

Lótusz

Csodatévő égi jelenség vár ránk

2018. augusztus 08. - Lótusz_blogger

Szent Lőrinc könnyei csodát tehetnek életeddel - augusztusi csillaghullás.

Ha augusztus, akkor csillaghullás. Ha csillaghullás, akkor meteoritok. Ha augusztusi látványos meteorhullás, akkor Perseidák. Rövidesen eléri maximumát a Perseidák meteoreső. Az égi jelenség csúcspontja augusztus 11-12 éjszakára ígérkezik: egy-egy éjszaka óránként 60-70 meteor tűnhet fel az égen, de a szemfülesebbek akár 150-200 csillagot is láthatnak "lehullani" óránként.

Idén különösen kedvező lesz az időjárás a meteorraj megfigyelésére, mivel a holdnyugta korán beáll, és ha minden igaz, szép, felhőmentes nyári napok és éjszakák állnak előttünk.

Ahhoz, hogy a legszebb fényükben tudjuk megfigyelni a csillagokat, érdemes elvonulni a város fényeitől. Emellett legyünk türelmesek is: mire a szem megszokja a "sötétséget", meg azt, hogy mit is kell figyelni, akár félóra is eltelhet.

A Perseidák maximuma során a Delta Aquariidák meteorjait is látni lehet, amely már július eleje óta megfigyelhető.

A Perseidák jelenségét Szent Lőrinc könnyének is nevezik. Szent Lőrinc vértanúhalált halt a Római Birodalom idején, de ezt megelőzve a szegényeket támogatta, segítette.

Mivel a hullócsillag szerencsét hoz a megpillantójának, és kívánságát teljesíti, megfigyelés közben (vagy már jóelőre előtte) érdemes átgondolni, mit is szeretnénk kívánni, akár saját magunk, .akár szeretteink számára. Mivel az Univerzum a "nem" szócskát nem érti, ezért ne ilyen mondatokra gondolj, hogy

"Ne legyek szerencsétlen."

"Ne bántsák a gyerekemet az iskolában."

"Ne legyenek betegek a szüleim."

Helyette inkább mondd (gondold) ezt:

"Hálát adok az Univerzumnak, hogy boldog, egészséges, nyugodt, békés és szerencsés életet élhetek én is és a szeretteim is."

Íme egy videó, amely pozitív megerősítéseket tartalmaz, ami ötletet adhat számodra is:

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=DybsLRE5Wi4[/embed]

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr216334086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása