Lótusz

Lótusz

Ez lehet a legnagyobb próbatétel számodra

2018. november 17. - Lótusz_blogger

A párkapcsolat az egyik legnehezebb feladat.

converse-2521534_1280.jpg pixabay


Müller Péter: "A párkapcsolat a létező legnagyobb próbatétel" (life.hu)

A párkapcsolat mind a mai napig a létező legnagyobb emberi dráma és próbatétel. Ádám és Éva történeténél jobbat és alapvetőbbet az Isten sem tudott kitalálni. És mindjárt bajba kerültek mind – Ádám, Éva és a Teremtő is. Mintha megbánta volna az egészet.

Ettől függ minden. Ez a poklod s a mennyországod. Itt, ebben lehetsz boldog és boldogtalan, itt lehet életed értelmes vagy értelmetlen, itt lelhetsz társat s néha ellenséget, akivel együtt kell élned. Ebben lehetsz több, és mehetsz tönkre, itt derül ki, van-e értelme dolgozni, gondolkodni, építeni s egyáltalán élni. Itt derül ki, nemcsak az, hogy tudsz-e szeretni, hanem az is, hogy kibírsz-e egyáltalán egy másik embert.

Mert szeretni általában az embereket nem nehéz, de szeretni Egyetlen Embert „teljes szívedből" nagy mutatvány. 

Sajnos egyre nehezebb. Ha ma szúrópróbaszerűen ezer földi párkapcsolatot megvizsgálnának a Marslakók, csupán ebből egyértelműen megállapítanák, hogy az egész emberiség végzetes bajban van."

Egyetértesz?

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr2616334184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása