Lótusz

Lótusz

2019-ben csak neki add a szíved

2018. december 26. - Lótusz_blogger

Csak annak add a szíved, aki megérdemli!

romantic-1934223_1280.jpg pixabay


Hamarosan véget ér az év. Az ünnepeken lassan-lassan túlvagyunk. Voltak jó pillanatok és voltak nehezek. De mindenezen túllendülve, a következő évben máshogy, jobban csinálhatunk mindent.

Tiszta lappal, tiszta szívvel, reményteljesen és várakozással telien lépünk át az Új évbe. Bármit megváltoztathatunk. Bármit bevonzhatunk az életünkbe... Egy hagyomány szerint, azt az ígéretet, amelyet előző évre tettél magadnak és nem teljesítetted, majd a következő évben fogod megtenni. Tehát sose add fel!

Ezek az úgynevezett „újévi fogadalmak”, figyelemre méltóak. Ha még nincs ötleted, mit kívánj, íme egy mondat:

Megismerem, elfogadom és szeretem magam. Elengedem azokat az embereket, akik már nem adnak hozzá értéket az életemhez; akik csak visszatartanak attól, hogy ott legyek, ahol tarthatnék. Csak azok maradhatnak az életemben, akik szeretnek, tisztelnek, bíznak bennem, támogatnak. Szeretetemet viszonozzák.

Igen, mindig nehéz elengedni. Még ha tudod, hogy ez a személy vissza is tart. Megismerkedünk bizonyos emberekkel. Megszokjuk a tényt, hogy közel vannak hozzánk. És ijesztő az a gondolat, hogy valójában nem is ismerjük őket. Ezért is szükséges megtenni ezt a lépést, és el kell hagyni ezeket az embereket az életedből. Végül majd rájössz, megéri.

A szeretet, az energia és a figyelem összege, amit másoknak adunk - korlátozott, még akkor is, ha nem gondolod. Ezért mindig szeretnénk megmenteni az érzelmi energiát azok számára, akik valóban fontosak. És abba kell hagynunk ennek sugárzását azok felé, akik nem tesznek boldoggá.

Nem bízhatsz mindekiben. Nem hihetsz mindenkiben. Nem szerethetsz mindenkit! Jogod van ahhoz, hogy azzal töltsd az idődet, akitől kapsz, és nem azzal, aki elvesz tőled, belőled.

Normális, hogy szereted a szeretteidet. Ők aggódnk érted és szeretnek. Próbáld meg viszonozni a figyelmüket. De nem mindenkitől kapsz szeretedet, időt, figyelmet és energiát - azoktól, akiknek te adsz. Mindenkinek, nem adhatod ezt meg.

Ezért az új évben győződjön meg róla, hogy nem adod a szívedet azoknak, akik nem érdemlik meg. Tartogasd szereteted azok számára, akik megérdemlik.

Ez a szó fogja jellemezni a 2019-es éved.

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr6916334222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása