Lótusz

Lótusz

Mit szabad, mit kell és mit tilos Újévkor csinálni, hogy sikeres legyen 2020?

2019. december 31. - Lótusz_blogger

Az Óév végén, az Új év elején mindenki azt találgatja magában (mégha nem ismeri is be), hogy mit hoz számára az új év? Jobb lesz, vagy rosszabb? Sikeres lesz az élete? Eljön érte a lovag fehér lovon? Sajnos ezt majd csak egy év múlva tudhatjuk biztosra, amikor már túl vagyunk rajta.

Azért a csillagok, a számmisztika segíthet abban, hogy néhány részletet megismerjünk.

Ha sikereket, szerencsét, boldogságot és egészséget kapjunk az Új évben, figyeljünk a szokásokra, babonákra.

Mit tegyél és mit ne tegyél?

Újév első napján igyekezzünk tartózkodni a veszekedéstől, házi viszálykodástól, mert félő, hogy az egész évet veszekedéssel töltjük.

Régen szokás volt kora reggel friss vízben mosakodni, hogy egészségesek maradjanak. Aki reggel a kútról elsőnek mert vizet, “elvitte az aranyvizet”, és egész évben szerencsés volt.

Tovább ezen a napon nem szabad orvost hívni, orvoshoz menni, mert akkor betegséggel töltjük majd a következő évet.

Ezen a napon tilos kivinni a szemetet, mert kidobjuk vele a szerencsénket.

Az év utolsó napján tilos mosni, varrni – bevarrják a tyúk fenekét – teregetni, seperni – kiseprik a szerencsét – vasalni – kilapítják a szerencsét – és más hasonlatos házi munkákat végezni.

Vigyázzunk, kit engedünk be az otthonunkba Újév reggelén. Ha az illető férfi, az szerencsét hoz a házra, de ha nő, az szerencsétlenséget. Újév napján kizárólag olyasmivel szabad foglalatoskodni, amit egész évben is szívesen csinálnánk.

Ugyanígy január elsejének hajnali időjárása az egész év időjárásáról árulkodik. Ha szép, tiszta idő van, ez lesz jellemző az egész évre, ha pedig a csillagokat is látni, biztosan rövid lesz a tél.

Boldog Új Évet!

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr2616334460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása